85’lik siyasetçi Berlusconi kampanya için TikTok’ta

Güncelleme Tarihi:

85’lik siyasetçi Berlusconi kampanya için TikTok’ta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2022 07:00

İtalya, 25 Eylül’deki genel seçimlere hazırlanırken, liderler arasındaki seçim kampanyası popüler video paylaşım uygulaması TikTok’a taşındı.

Haberin Devamı

Ülkenin önde gelen 6 siyasi partisinin lideri gençlere ulaşmak için TikTok’ta hesap açarken, ülkenin eski başbakanlarından Silvio Berlusconi (85) de önceki gün ilk videosunu paylaşarak genç seçmene seslendi. Berlusconi’nin videosu 1 günde 5.5 milyon görüntülemeye ulaştı. İtalya, 25 Eylül’de yapılacak genel seçimler için gün sayıyor. Önceki seçimlerden farklı olarak, bu kez ülkenin önde gelen adayları birer birer TikTok’ta hesap açmaya başladı. Ülkedeki seçmen nüfusu gitgide gençleşirken, genç seçmene ulaşmak amacıyla TikTok’a giren siyasi liderler arasında 85 yaşındaki eski başbakan Silvio Berlusconi de var. Kendisine ait geleneksel medya kanallarının yanı sıra sosyal medyada da aktif olan Berlusconi, TikTok’taki ilk paylaşımını önceki gün yaptı.

Haberin Devamı

GENÇLERE ÖZEL VAATLER

Eski başbakan, fıkra ve esprilerle süslediği videosunda seçmene ulaşma amacını açıkça dile getirerek, “Bu platformda 5 milyon kişisiniz ve yüzde 60’ınız da 30 yaş altında” diye konuştu. Merkez sağdaki “Haydi İtalya” partisinin lideri Berlusconi, bu platformda partisi, kendisi ve gençler için en önemli konulardan bahsedeceğini belirtti ve “Sizin geleceğinizi konuşacağız” dedi. Berlusconi, gençlere özel vaatlerle oy istemeyi de ihmal etmedi. Berlusconi’nin ilk videosu bir gün içinde yaklaşık 5.5 milyon izlenme sayısına ulaştı. Takipçi sayısı ise 370 bine yaklaştı.

Berlusconi ile aynı gün TikTok’a giriş yapan bir diğer siyasetçi ise yine ülkenin eski başbakanlarından Matteo Renzi oldu. Merkezdeki “Yaşayan İtalya” partisinin lideri Renzi de, ironik bir dille genç seçmene kendisini tanıttı.

 

EN ÇOK SAĞCI SALVİNİ TAKİP EDİLİYOR

Sağcı popülist çizgideki “5 Yıldız Hareketi”nin lideri Giuseppe Conte, aşırı sağcı “Lig” lideri Matteo Salvini, ülkenin ilk kadın başbakanı olması muhtemel olan “İtalya’nın Kardeşleri Partisi”nin lideri Giorgia Meloni ve merkezdeki “Eylem Partisi”nden Carlo Calenda da TikTok’a giriş yapan siyasetçiler arasında. TikTok’a girmeyen tek büyük parti lideri ise merkez soldaki “Demokratik Parti”den Enrico Letta oldu. Takipçi sayısı açısından en öndeki lider aşırı sağcı Matteo Salvini oldu. Salvini’nin yarım milyondan fazla takipçisi bulunuyor. Giorgia Meloni’yi ise TikTok’ta 108 bin kişi takip ediyor. Matteo Renzi ve Carlo Calenda ise 17 bin civarında takipçiye sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!