66 yıllık sır

Güncelleme Tarihi:

66 yıllık sır
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2008 10:42

Yola çıkarken bu fotoğrafı çektirdiler. Sonra 645'i birlikte öldüler. 66 yıl sonra bu denizcilik trajedisinin sırrı çözüldü.

Avustralya'nın "en büyük askeri acısı" olarak nitelendirilen 66 yıllık gizem çözüldü. İkinci Dünya Savaşı yıllarında bir Alman gemisi tarafından batırılan ve 645 Avustralyalı denizciye mezar olan geminin enkazına ulaşıldı.
 
Avustralya Başbakanı Kevin Rudd, kıtanın batısı açıklarında ağır savaş kruvazörü HMAS Sydney'in enkazının yerinin tespit edildiğini kaydetti.  Askeri liderlerle bir araya gelen Rudd, enkazın bulunmasıyla birlikte, Avustralyalıların tarihi ve hüzünlü bir gün yaşadığını söyledi.

En ölümcül deniz çatışması
Yetkililer, 6 bin 800 ton ağırlığındaki enkazın Shark körfezi'nin 240 kilometre açıklarında, okyanusunun 2 bin 470 kilometre altında olduğunu duyurdu.  Avustralya'nın en büyük denizcilik trajedisi olan HMAS Sydney gemisi, 19 Kasım 1941 günü bir Alman gemisiyle yaptığı 30 dakikalık çatışmanın ardından Hint Okyanusu'nun derin sularına gömülmüştü. Tarihçiler, olayı İkinci Dünya Savaşı'nda kayıtlara geçmiş en ölümcül deniz çatışması olarak kaydediyor.
 
66 yıllık sır
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!