6 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü

Güncelleme Tarihi:

6 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2023 07:00

ABD’nin Chicago kentinde 71 yaşındaki Joseph Czuba isimli bir Amerikan vatandaşı, Müslüman olduklarını bildiği 32 yaşındaki komşusuna ve 6 yaşındaki oğluna vahşice saldırdı. Askeri tarzdaki bir bıçak ile çocuğu 26 kez bıçaklayan saldırganın, anneyi de 12’den fazla kez bıçakladığı polis tarafından açıklandı. Saldırıda çocuk hayatını kaybederken, annesinin hastanede tedavisi sürüyor.

Haberin Devamı

Will County Şerif Ofisi’nden yapılan açıklamada, saldırının İslamofobik nedenlerle gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, “Dedektifler, bu vahşi saldırıdaki her iki kurbanın da Müslüman olmaları ve Hamas ile İsrailliler arasında Ortadoğu’da çatışma nedeniyle şüpheli tarafından hedef alındığını tespit edebildiler” ifadesi kullanıldı.

BIDEN: ŞOKE OLDUM

Konu ile ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, eşi Jill Biden ile birlikte yaşanan olaydan dolayı şoke olduklarını belirtti. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada “Bu korkunç nefret eylemi, nasıl ibadet ettiğimiz, neye inandığımız ve kim olduğumuz konusunda korkmama özgürlüğü gibi temel değerlerimize aykırıdır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!