6 yaşındaki çocuk öğretmenini vurdu

Güncelleme Tarihi:

6 yaşındaki çocuk öğretmenini vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2023 07:00

Amerikan okullarındaki silahlı eylemlere bir yenisi eklendi. Bu kez 6 yaşındaki birinci sınıf öğrencisi, öğretmenini tabancayla vurarak ağır yaraladı.

Haberin Devamı

ABD’nin Virginia eyaletine bağlı Newport News kentindeki bir okulda 6 yaşındaki bir çocuk öğretmenini tabancayla vurdu. Hastaneye kaldırılan öğretmenin durumunun ağır olduğu bildirildi. ABD’li yetkililer sınıfta öğretmenini yaralayan 6 yaşındaki öğrencinin ise polis tarafından gözaltına alındığını aktardı. Newport News Polis Departmanı’ndan yapılan açıklamada, olayın Richneck İlköğretim Okulu’nda yaşandığı bildirildi. İngiliz Daily Mail, vurulan öğretmenin 25 yaşındaki Abby Zwerner olduğunu yazdı. Öğretmenin hastaneye kaldırıldığı ve olayda yaralanan öğrenci olmadığı belirtildi.

HARİKA BİR ÖĞRETMEN

Polis, kimliği henüz açıklanmayan çocuğun vurmadan önce öğretmeniyle tartışmaya girdiğini söyledi. Sebastian Gonzalez-Hernandez isimli bir veli, öğretmenin göğsünden yaralandıktan sonra diğer öğrencilere kaçmaları için bağırdığını anlatarak “Vurulduktan sonra bile çocuklarının güvenliğini düşünüyordu” dedi. Abby Zwerner’in kendini çocuklara adamış harika bir öğretmen olduğunu söyleyen veli, “Oğlum onu çok seviyor, olanlara çok üzüldü. Hepimiz onu düşünüyoruz, bir an önce iyi olmasını umuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

CEZAİ EHLİYETİ YOK

Öte yandan Virginia eyaleti yasaları, o yaştaki bir çocuğun böyle bir suçtan cezalandırılmasını sınırlandırıyor. Polis, olayda çocuğun tabanca kullandığını belirtirken kullanılan silahın markasını vermedi. Yetkililer, yaşanan olayın kazara bir ateş etme olmadığını değerlendirirken çocuğun silahı nasıl elde ettiği henüz bilinmediği kaydedildi. Uzmanlar, 6 yaşındaki bir çocuğun silahlı saldırı olayına karışmış olmasını oldukça nadir bir durum olarak niteliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!