40 Rum hayatında ilk kez Türk görecek

Güncelleme Tarihi:

40 Rum hayatında ilk kez Türk görecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Güney Kıbrıs'ta bir turizm şirketi 1974'ten sonra ilk kez İstanbul'a tur düzenliyor. Tura katılanların birçoğu hayatlarında ilk kez Türklerle karşılaşacak, şimdiye kadar 'İşgalci' ve 'Barbar' olarak bildikleri 'Attila'nın elinden 'Türk kahvesi' içecek.

Hristodulos Çangaris adlı Lefkoşalı turizmci, Rumların yoğun ilgisi nedeniyle bu turu düzenlemeye karar verdiğini söyledi. Çangaris, 'İnsanlar artık propagandadan bunaldı. Türkiye ile dostluk kurmak, şimdiye kadar duyduklarının doğru olup olmadığını görmek istiyorlar' dedi.

Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği, Rumlara vize verilebileceğini açıkladı.

Gazete ilanlarından sonra tura katılmak için yüzlerce kişi başvuruda bulundu. Ancak sadece 40 kişinin başvurusu kabul edildi. Tur yetkilileri, önümüzdeki Mart ya da Nisan ayında bir tur daha düzenleyebileceklerini açıkladılar. Noel turu 23-29 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Kişi başına 450 Kıbrıs Lirası (Yaklaşık 450 milyon lira) ödeyecek olan Rum turistler, Fener Patrikhanesi'nde Patrik Bartolomeos'un yöneteceği Noel ayinine katılacak, İznik'teki Aya Sofya Kilisesi'ni ziyaret edecek ve Boğaz turu da yapacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!