386 tarihi eser Almanya'ya gönderilecek

Güncelleme Tarihi:

386 tarihi eser Almanyaya gönderilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2007 11:08

Kültür ve Turizm Bakanlığı, çeşitli müzelerden seçtiği 386 tarihi eseri Almanya’da sergileyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 20 Ocak-17 Haziran günleri arasında Almanya Baden-Württenberg Karlsruhe Eyalet Müzesi’nde “12 Bin Yıl Önce Anadolu: İnsanlık Tarihinin En Eski Anıtları” adlı bir sergi düzenleneceğini bildirdi.

Sergi ile Anadolu’daki insanların yaşayış şeklleri ve kültürlerinin, kazılarda bulunan eserlerle sergileneceğine değinilen açıklmada, bu nedenle müzelerden eser eçmek için Alman yetkililerin Türkiye’yi ziyaret ettiği kaydedildi.

Söz konusu sergide Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden 34 eser ile 1 kopya, Antalya Müzesi’nden 25 eser, Burdur Müzesi’nden 20 eser, Diyarbakır Müzesi’nden 87 eser, Edirne Müzesi’nden 4 eser, İzmir Arkeoloji Müzesi’nden 4 eser, Kırklareli Müzesi’nden 2 eser, Konya Müzesi’nden 34 eser, Niğde Müzesi’nden 52 eser ve Şanlıurfa Müzesi’nden 120 eser olmak üzere toplam 386 eserin Almanya’ya gönderileceğine işaret edildi.

Açıklamada, bu eserlerin yurt dışına çıkarılabilmesi için Bakanlar Kurulu Kararı bulunduğu ifade edilirken, serginin gerçekleştirileceği müzenin güvenlik önlemlerinin iyi olduğuna dikkat çekildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!