36 göçmen de İspanya'da

Güncelleme Tarihi:

36 göçmen de İspanyada
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

İspanyol polisi bir kamyonun kasasında ülkeye gizli giriş yapmak isteyen 36 mültecinin bulunduğu bir kamyon ele geçirdiğini açıkladı. Polis, bu olayın, dün İngiltere'nin Dover limanında bir kamyonun kasasında 58 cesedin bulunduğu saatlere denk geldiğini söyledi.

Mültecilerden 32'sinin Fas'lı, 4'ünün ise Cezayirli olduğu bildirildi. Polis, Güney Malaga bölgesinde anayolda giderken polis tarafından durdurulan kamyondakilerin, 4 gündür hiçbir şey yemedikleri ve birkaç yudum suyla idare ettiklerini söyledi. Açlık ve susuzluktan bitkin düştükleri gözlenen mültecilerin Gibraltar Geçiti'ni geçtikleri ve bu nedenle elbiselerinin sırılsıklam olduğu öğrenildi.

Hollanda kökenli United firmasından şüphelenen polis, bu firmanın İspanya'ya bu yılın ilk dört ayında kaçak olarak 120 mülteciyi sokmak istediğini ancak mültecilerin boğulma tehlikesi atlatmasıyla olay ortaya çıktığını hatırlattı. Mültecilerin boğulmak üzereyken bulundukları Gibraltar Geçiti'nin çok tehlikeli olduğu biliniyor. Bu geçit genelde Kuzey Afrika'dan İspanya'ya ya da başka bir Avrupa ülkesine geçmek isteyen göçmenler tarafından tehlikeli olmasına rağmen sıkça kullanılan bir geçit.

Kamyon şöförünü tutuklayan polis, kaçak göçmen bürosu üyelerine ulaşmaya çalıştığını söyledi. İngiliz ve Hollanda polisi, dün Hollanda'dan İngiltere'ye geçmek üzereyken Dover limanında 58 Çinlinin ölü bulunması üzerine alarma geçmiş ve bu kişilerle İspanya'da bulunan 36 kişiyi kaçak olarak Avrupa ülkelerine sokmaya çalışan kaçak göçmen bürosunu araştırmaya başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!