32 trilyon liralık Cartier soygunu

Güncelleme Tarihi:

32 trilyon liralık Cartier soygunu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en ünlü mücevhercisi Cartier'nin Londra'daki gizli merkezi, filmlerdeki gibi soyuldu. Firmanın deposuna çatıdan giren maskeli iki soyguncu, 100 milyon sterlin (yaklaşık 32 trilyon TL) değerindeki mücevher, pırlanta ve diğer değerli taşı çalarak kayıplara karıştı. Scotland Yard polis teşkilatı, bu müthiş soygununu yapan hırsızların peşine düşerek, insan avı başlattı.

Ünlü ‘Pembe Panter’ filmini hatırlatan soygun, geçtiğimiz gece yapıldı. Londra'nın en şık alışveriş caddesi Old Bond Street'de, Cartier'nin satış mağazasından bir kaç bina uzaklıktaki ve gizli tutulmak için başka bir isim taşıyan binaya çatıdan maskeli iki kişi girdi. Cartier'nin deposu olan ve her an en az 100 milyon sterlinlik taş, pırlanta, elmas, mücevher, tamir edilen değerli parçalar bulunan beşinci kattaki merkeze giren soyguncular, çalışanları ellerindeki tüfeklerle tehdit ederek, bağladı ve etkisiz hale getirdi. Ve bundan sonra depoyu boşaltarak kaçtı.

Soygunla ilgili ayrıntı vermeyen Cartier yetkilileri, gizli merkezin nasıl öğrenildiğini araştırıyor. Cartier'nin Old Bond Street'deki merkezi dışında ‘English Art Work’ adıyla çalışan ana merkezdeki soygunun bugüne kadarki en büyük soygun olduğu belirtiliyor. İngiltere'deki bu yüzyılın en büyük iki soygunu 1983 yılındaki Brinks-Mat adıyla bilinen 26 milyon sterlinlik altın külçesi hırsızlığı ile Londra'daki 30 milyonluk kasa soygunuydu. Cartier'den çalınan taş ve mücevlerlerin, ele geçmezse el altından çok ucuz fiyata dünya piyasalarında satılacağı tahmin ediliyor. Cartier, dünyanın en zenginlerinin, asilzadelerin, kral ve kraliçelerin tercih ettiği bir marka.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!