300 metreden yere çakıldı

Güncelleme Tarihi:

300 metreden yere çakıldı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 13, 2010 10:32

İngiltere genç bir kadın pilot, katılacağı yarış öncesinde yaptığı test uçuşunda 300 metre yükseklikten yere çakılarak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

SEVGİLİSİ ÇARESİZLİĞİ YAŞADI / FOTO GALERİ 

 

Amy Barbsy kendisi gibi pilot olan sevgilisi Bruce Duncan’ın gözleri önünde yere çakıldı.ÂÄ°ngiltere’nin Lancashire bölgesindeki Preston kentinde yaÅŸanan kazanın ardından, sevgilisi olay yerine hemen bir ambulans çağırdı ancak Amy için artık çok geçti. Barsby’nin babası Steven, annesi Helen ve küçük kardeÅŸi Lorna, kazanın ardından kelimenin tam anlamıyla yıkıldı.

 

Baba Steven, planörün kanatlarının birinde veya her ikisinde birden yaşanan bir arıza sonucu uçağın bir anda dalışa geçtiğini sandıklarını söyledi.

 

Haberin Devamı

Ailesi, Amy’nin bir yarış için erkek arkadaşıyla çalışmalar yaptığını belirtti. Amy, Pazar günü yapılacak yarış öncesinde, Cumartesi günü son antrenmanını yapıyordu. Antrenmanını yapacağı açık alanda planörün parçalarını monte eden Amy, uçağının yarışa hazır olup olmadığını görmek için son bir uçuş yapmak istedi.

 

KANATLARI SÖKÜLDÜ

Amy, sorunsuz bir şekilde havalandı. Ancak bir süre sonra Duncan planörün parçalarının oynadığı gördü. Çok kısa bir süre sonra ise, kanatlar yerinden söküldü. 10 yıllık uçuş tecrübesi bulunan Amy, son sürat dalışa geçti ve yüzlerce metre yükseklikten yere çakıldı.

 

İngiltere Hava Kazaları Araştırma Bürosu, Amy’nin olay yerinde hayatını kaybettiği kazaya ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlattı. Yetkililer, planörün doğru şekilde monte edildiğini ancak çok büyük bir hatanın kazaya neden olmuş olabileceğini belirtti.

 

Motorsuz uçan hava araçları olan planörler, havalanmak için traktör benzeri bir araç tarafından çekiliyor. Planörler, kalkış için yeterli bir hıza ulaştıktan sonran bin metre yüksekliğe erişebiliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!