3 bin taciz dilekçesi kiliseyi sarsıyor

Güncelleme Tarihi:

3 bin taciz dilekçesi kiliseyi sarsıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 13, 2010 17:30

Katolik kilisesi her gün yeni birisi eklenen cinsel taciz skandalları yüzünden zor günler geçiriyor. Kilise kurumlarında çocukların cinsel tacize uğradığı yönündeki iddialar karşısında Vatikan da daha fazla sessiz kalamadı.

Haberin Devamı

Kilise yetkilileri iddianın Papa 16’ncı Benediktus’a saldırı anlamına geldiÄŸini belirterek rahatsızlığını dile getirdi. Vatikan sözcüsü Federico Lombardi, Vatikan Radyosu’na yaptığı açıklamada son günlerde Papa’nın da tartışmaların içine çekilmeye çalışıldığına dikkat çekti.  Â

 

Söz konusu açıklamaları kınayan Lombardi, Papa’yı yıpratmak adına gösterilen bu tür çabaların başarılı olamayacağını söyledi.

 

Katolik Kilisesi'nde skandalların önüne geçilmesi için öneriler de gündeme geliyor. Alman Katolikleri Merkez Konseyi Başkanı Alois Glück, papazların zorunlu bekarlık uygulamasının gevşetilmesini önerdi. Glück, Süddeutsche Zeitung'a verdiği demeçte, Katolik Kilisesi'nin bu sayede cinsel taciz skandallarına yapısal olarak tepki vermiş olacağını da dile getirdi.

 

Haberin Devamı

KARDEŞİ DE KARIŞMIŞ

Geçtiğimiz günlerde Papa 16’ncı Benediktus’un kardeşi George Ratzinger bir zamanlar Regensburg’daki Domspatzen isimli okulda koro şefliği yaptığı sırada bazı öğrencilere tokat attığı iddia edilmişti.

 

Öte yandan Münih Başpiskoposu Cuma günü 1980’li yıllarda dönemin Münih başpiskoposu olan Papa’nın çocukları taciz ettiğinden şüphelenilen bir papazı başka bir göreve transfer ettiğini açıkladı. Diğer yandan Benediktus’un 2001 yılında Vatikan kardinaliyken piskoposlara taciz vakalarını gizli tutmaları yönünde verdiği direktif de tepki çekti.

 

Piskoposlar Konseyi'nin gazetesi "Avvenire" de 2001 yılından bu yana Katolik Kilisesi'ne son 50 yılda yaşanan toplam 3 bin cinsel taciz ve kötü muamele vakasıyla ilgili şikayet geldiğini bildirdi. Haberde bu şikayetlerin yüzde 10'unun çocuk taciziyle ilgili olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!