20 dakikada 2 litre su öldürdü

Güncelleme Tarihi:

20 dakikada 2 litre su öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2023 07:00

Eşi ve iki çocuğuyla seyahate çıkan Ashley Summers, susuzluğunu gidermek için kısa sürede 2 litre su içti. Fenalaşan genç kadın, su zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

ABD’nin Indiana eyaletinde yaşayan 35 yaşındaki Ashley Summers, eşi ve iki küçük kızıyla birlikte Freeman Gölü’ne yaptıkları seyahat sırasında çok susadığını belirterek başının ağrıdığını söyledi. 20 dakika içinde 2 litre su tüketen kadın, birkaç saat içinde fenalaşarak hayatını kaybetti. Summers’ın ölüm nedenini araştıran doktorlar, kadının beyninde ödem tespit etti.

ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Summers’ın erkek kardeşi Devon Miller, ABD medyasına yaptığı açıklamada kız kardeşinin bayılmasının ardından bilincinin bir daha yerine gelmediğini, doktorların aileye, Summers’ın su zehirlenmesinden dolayı öldüğünü söylediğini aktardı. Çok büyük şaşkınlık geçirdiklerini ifade eden Miller, kız kardeşinin organlarını bağışladıklarını açıkladı. Summers’ın organlarının beş kişiye hayat vereceği belirtildi.

Haberin Devamı

FAZLA SU İÇMEK ZEHİRLEMEZ

KALP ve Damar Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Melih Us, fazla su içmenin zehirlenmeye neden olmayacağını belirterek, “Ancak böbrek fonksiyonları düzgün çalışmaz ve sodyumu tutamaz hale gelirse zehirlenme o zaman meydana gelir” dedi. Herkesin yaşına, cinsiyetine, boyuna, kilosuna göre su tüketmesi gerektiğini kaydeden Us, şunları söyledi:

20 dakikada 2 litre su öldürdü
Prof. Dr. Melih Us

“Bir insanın kanında suyun kalabilmesi için sodyuma ihtiyaç vardır. Böbrekler tuzu tutamazsa insan vücudunda ödem oluşur. Bu ödemin beyinde oluşması halinde koma durumu ortaya çıkar. Bahse konu kişinin de böbrekleri su tutamadığı için beyninde ödem oluşmuş ve komaya girmiş. Böbrek fonksiyonları normal bir insan ihtiyacından fazla su tüketirse, bu zehirlenmeye sebep olmaz. En fazla tuvalete çıkma sayısı artar. Örneğin 50 kilo bir kadın eğer ağır bir spor yapmıyorsa en fazla 2 litre suya ihtiyaç duyar. Oysa 100 kilo bir erkeğin su ihtiyacı 3 litreyi geçebilir.”

20 dakikada 2 litre su öldürdü

BAKMADAN GEÇME!