17 yaşında, 5 aylık hamile ve bekar

Güncelleme Tarihi:

17 yaşında, 5 aylık hamile ve bekar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2008 16:12

Annesi, Amerika'yı yönetmeye aday muhafazakarların gözdesi ama kızın durumu işte böyle.

Haberin Devamı

Palin'in problem kızı

Cumhuriyetçi başkan adayı John McCain'in, daha önce sadece iki kez karşılaştığı Alaska Valisi Sarah Palin'i başkan yardımcısı adayı olarak seçtiğini açıklamasının yarattığı şokun etkileri halen sürüyor.

Palin'in özel hayatına ilişkin detaylar tek tek mercek altına alınırken, muhafazakarlığıyla ön plana çıkartılmaya çalışan başkan yardımcısı adayı, McCain'in önüne açıklaması zor skandallarla geldi. Bazı internet sitelerinde, Palin'in dört ay önce dünyaya getirdiği ve Down sendromu taşıyan bebeğinin, aslında 17 yaşındaki kızı Bristol'un bebeği olduğu iddiası ortaya atıldı.

Bebek skandalı

Bu iddianın doğru olamayacağını kanıtlamak için Palin, 17 yaşındaki kızı Bristol'un, şu anda beş aylık hamile olduğunu ve yakında bebeğinin babasıyla evleneceğini açıkladı. Okullarda seks konusunda eğitim verilmesine muhafazakar görüşleri çerçevesinde karşı çıkan Palin'in, kendi kızının böyle bir duruma düşmesi, siyasi karşıtları tarafından Palin'in politikalarının eleştirilmesine yol açtı. Diğer taraftan bazı yorumcular, kızına bebeğini aldırması yönünde değil, doğurması ve evlenmesi yönünde destek veren Palin'in bu tutumunun, kürtaj karşıtlarını memnun edeceğini de ifade ediyor.

Nüfuzunu kullanma skandalı

Haberin Devamı

Palin'in tartışılan ikinci bir skandalı daha bulunuyor. Kısa süre önce Palin'in, hakkında bir soruşturma açılacağını öğrenmesinin ardından avukat tuttuğu ortaya çıktı. Palin, kız kardeşini üzerek boşanan eski kayınbiraderinin işten kovulması için, Alaska Valiliği pozisyonunu kullanmakla suçlanıyor.

Evlilik dışı hamile kız, seçmene hayal kırıklığı yaşattı

Siyasi gözlemcilere göre bu mesele, Palin'in evlilik dışı hamile kalan kızından daha fazla üzerinde durulması gereken bir konu. Palin, iddiaları reddederken, suçlu olduğu ortaya çıkarsa bu durum, 4 Kasım'daki ABD başkanlık seçimine çok az bir süre kala McCain'i zor durumda bırakabilir. Muhafazakar seçmenin ise Palin'le ilgili bu skandallar yüzünden şimdiden hayal kırıklığı yaşadığı belirtiliyor.

McCain'in boy kompleksi

Haberin Devamı

McCain zaten, birçok başkan yardımcısı adayı arasında, adı hiç duyulmamış, siyasi tecrübesi az, sadece bir kaç ay önce pasaport çıkartmış, uluslararası konularda bilgisi olmayan bir kadını seçtiği için eleştiriliyor. McCain'in, başkan yardımcısı adayları listesindeki isimleri de küstürdüğü söyleniyor. Parti içindeki başkan adaylığı yarışında McCain'in gerisinde kalan eski Massachusetts Valisi Mitt Romney'nin adı, başkan yardımcısı adayları arasında en baştaydı. Ancak McCain'den çok daha uzun boylu ve gösterişli olan, baskın kişiliğe sahip Romney'yi, McCain'in istemediği belirtiliyor. ABD başkanlık yarışını McCain'in kazanması durumunda, yeni yönetimde kabinede yer alıp almayacağı sorulan Romney, gazetecilere, “hiç böyle bir niyeti olmadığını, Beyaz Saray'da 20'li yaşlarındaki kişilerle çalışmanın kendisi için çekiciliği bulunmadığını” söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!