16 saatte 5 kişi birer kurşunla öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

16 saatte 5 kişi birer kurşunla öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2002 02:19

Washington'ın sakin banliyölerinden Montgomery'de 16 saat içinde tümü tek kurşunla olmak üzere 5 kişi öldürüldü. Polis, esrarengiz cinayetleri araştırırken, Montgomery polis sözcüsü Nancy Nickerson, 2 kadınla 3 erkeğin öldürüldüğü olayın bir seri cinayet gibi göründüğünü, ancak nedenini henüz bilmediklerini söyledi.

Kurbanların birbirini tanıdığına dair herhangi bir işaret olmasa da, cinayetlerin ilişkili olabileceğini belirten polis, katil ya da katillerin kurbanlara nereden ateş ettiği ve hangi tip silah kullanıldığı konusuna da açıklık getiremedi. Cinayetlerin tek kurşunla işlendiğini böyle bir işi ancak profesyonel bir keskin nişancının becerebileceğini belirten polis yetkilileri, ‘‘bu nedenle olay daha da önem kazanıyor’’ diye konuşuyorlar.

16 kilometre çapında bir alanda meydana gelen cinayetlerde polis, silahların yakından mı yoksa uzaktan mı ateşlendiğini söylemek için de erken olduğunu belirtti. Ancak polis, büyük bir ihtimalle kurşunların yüksek kalibreli tüfekten çıktığını, bunun bir av tüfeği ya da başka bir tüfek olabileceğini söyledi.

6 EL ATEŞ EDİLDİ

Cinayetler sırasında, 6 el silah sesi duyuldu. Esrarengiz cinayetler şöyle işlendi.

Çarşamba gecesi: 55 yaşındaki James Martin, Silver Spring'deki oto parkından, bir markete doğru yürürken vuruldu.

Perşembe 07.41: James Buchanan (39) bir alışveriş merkezinin önündeki çimleri keserken öldürüldü.

Perşembe 08.10: Aspen Hill'de Hint kökenli taksi şoförü Prenkumar Walekar (54) aracına benzin koyarken vuruldu.

Perşembe 08.35: 34 yaşındaki Sarah Ramos, postanenin yanındaki bankta otururken öldürüldü.

Perşembe 10.00: Kensington'da 25 yaşındaki Lori Ann Lewis-Rivera, benzincide otomobilini temizlemeye hazırlanırken vuruldu.

Cinayetlere kimse tanık olmadı. Ancak bir görgü tanığı, posta binası yakınındaki cinayetten hemen sonra iki kişinin sürdüğü beyaz bir kamyonetin bölgeden uzaklaştığını söyledi, ancak şimdiye kadar aranan beyaz kamyonet bulunamadı.

50 BİN DOLAR ÖDÜL

Tüm beyaz kamyonetleri araştırmaktan başka çareleri kalmadığını belirten polis, sanıkların yakalanmasına yolaçacak ipucunu verenlere 50 bin dolar ödül verileceğini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!