130 metrelik gizli tünel! Kırgızistan'dan Özbekistan'a uzanıyor...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 12:20

Kırgızistan sınırındaki bir köy sakininin evinde 130 metre uzunluğunda gizli bir tünel bulundu. Ev sahibi gözaltına alındı. Tünelin Özbekistan'a uzandığı ve yasa dışı göç ve yük taşımacılığı için kullanıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesinden yapılan açıklamada, Kırgızistan-Özbekistan sınırında yasa dışı göç ve yük taşımacılığını tespit etmeye yönelik operasyon yapıldığı belirtildi.

Operasyon sonucu Kırgızistan’ın Calal-Abad bölgesine bağlı Suzak ilçesinde bulunan Bek-Abad köyündeki bir evde iki ülkeyi birbirine bağlayan gizli bir tünel bulunduğu ifade edildi.

130 metrelik gizli tünel Kırgızistandan Özbekistana uzanıyor...

Açıklamada, “Tünelin derinliği 15 metre, uzunluğu ise 130 metre. Tünelin Kırgızistan devlet sınırına kadar olan bölümü 50 metre, yüksekliği ise 1 metre 70 santimetre olarak tespit edildi. Yasa dışı göç ve yük taşımacılığı kanalını organize eden 38 yaşındaki E.A. isimli ev sahibi gözaltına alındı” ifadeleri kullanıldı.

Olayla bağlantısı olan ve söz konusu tüneli kullanarak sınırdan yasa dışı geçiş yapan şahıslar ve yasa dışı şekilde geçirilen malların tespit edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
130 metrelik gizli tünel Kırgızistandan Özbekistana uzanıyor...

Kırgızistan’ın güneyindeki Calal-Abad, Oş ve Batken bölgeleri Özbekistan ile ortak sınırı paylaşırken, iki ülke köylerinin birbirine çok yakın olduğu sınır hatlarında zaman zaman gizli tüneller tespit ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!