13 yılda 4 bin köpek çalındı

Güncelleme Tarihi:

13 yılda 4 bin köpek çalındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 07:00

İngiltere’nin başkenti Londra’da köpek hırsızlığı giderek artıyor. Kentte 2010’dan bu yana yaklaşık 4 bin köpek çalındığı belirtilirken hırsızlığa gerekçe olarak, evcil hayvanların yüksek fiyata alıcı bulması gösteriliyor.

Haberin Devamı

İngiliz DailyMail gazetesi, Londra’da Ocak 2010’dan beri 3 bin 921 köpeğin çalındığını yazdı. Habere göre, çalınan köpeklerden sadece 478’i bulunabildi. Halihazırda 3 bin 443 evcil hayvan kayıp durumda. İngiltere genelinde ise hergün 6 köpek çalınıyor. Koronavirüs karantinalarının ilk uygulandığı 2020’de çalınan köpek sayısı 2 bindi. Sigorta şirketlerine göre en çok çalınan türler Amerikan ve Fransız Bulldogları ile Staffordshire Bull Teriyerleri. Köpek hırsızlarının “profesyonel çeteler” olduğu belirtilirken, bu organize bir suç olarak görülüyor. Uzmanlara göre, son dönemde hırsızlık vakaları artarken bunda, COVID karantinasından beri yükselen fiyatlar etkili.

13 yılda 4 bin köpek çalındı

Haberin Devamı

YENİ YASA HAZIRLANIYOR

Evcil hayvanların çalınması hem sahipleri hem de köpeklerin kendisi için oldukça stresli ve sancılı bir durum. Hükümet sorunla başa çıkabilmek için bir Evcil Hayvan Hırsızlığı Görev Gücü kurdu. Konuyla ilgili tespit ve tavsiyeler içeren bir rapor hazırlayan kurum, ülkede evcil hayvanların “ailenin bir üyesi” olarak görüldüğünü kaydederek, mevcut yasaların yetersiz olduğunu bildirdi. Parlamentoda bu suça yönelik cezaları ağırlaştıran bir tasarı görüşülüyor ancak son bir yıldır yasalaşması yönünde ilerleme sağlanamadı. 

EN ÇOK BULLDOG 

Köpekleri “profesyonel” çetelerin çaldığı belirtiliyor. En çok çalınan türler arasında Amerikan ve Fransız Bulldogları ile Staffordshire Bull Teriyeri bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!