124 gitti 149 geldi

Güncelleme Tarihi:

124 gitti 149 geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 02:08

TÜRKİYE-AB anlaşması çerçevesinde cuma günü 124 göçmen Dikili’ye gönderildi.

Haberin Devamı

Buna karşılık Ege adalarına 149 yeni göçmen geldi. Midilli Limanı’nda, göçmenleri Türkiye’ye nakleden gemi hareket ederken, aynı anda yeni gelen göçmenleri taşıyan Yunan Sahil Güvenlik teknesinin yanaşması dikkat çekti. Bu arada göçmenlerin Türkiye’ye gönderilmesini protesto eden dört aktivist, denize atlayarak geminin demir almasını engellemek istedi. Eylemciler 'Utan Avrupa' sloganları attı. Aktivistler, Yunan Sahil Güvenlik kuvvetleri tarafından yakalanarak ‘ulaşımı aksatmak’ suçlamasıyla savcılığa sevk edildi. 

PAPA VE PATRİK MİDİLLİ’YE GİDECEK

Öte yandan, Papa Françesko ile Fener Patriği Bartalomeos’un birlikte 15 Nisan’da gerçekleştirilmeleri programlanan Midilli ziyaretinin 16 Nisan Cumartesi günü yapılacağı açıklandı. Papa ve Patrik Midilli’de mülteciler ile birlikte yemek de yiyecek.    

Haberin Devamı

2 HAFTA SEFER YOK

Hürriyet’in edindiği bilgilere göre, Yunan tarafı önümüzdeki 2 hafta içinde yeni göçmen nakli yapılmayacağını bildirdi. Çünkü kendi isteğiyle Türkiye’ye dönmek isteyen yeterli sayıda göçmen kalmadı. Türkiye-AB anlaşması çerçevesinde, 20 Nisan’dan sonra adalara gelen ve sayıları dün 6 bin 499 olarak belirlenen göçmenlerin neredeyse tümü iltica talebinde bulunacağını bildirdi. Yunanistan’daki göçmen yasası iltica başvurularının 14-28 gün içinde karar bağlanmasını öngörüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!