11 milyon dolara güvenlik ablukası

Güncelleme Tarihi:

11 milyon  dolara güvenlik ablukası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2002 01:45

Yarın Roma'nın 15 km dışındaki Pratica di Mare Hava Üssü'nde gerçekleştirilecek, 11 milyon dolara mal olan zirve nedeniyle kent güvenlik ablukasına alındı.

AWACS'LAR UÇACAK

20 lideri korumak için 15 bin polis, sivil polis ve jandarma görevlendirildi. Zirve süresince Awacs erken uyarı uçakları hava güvenliğini sağlayacak. Deniz Kuvvetleri'ne bağlı iki savaş gemisi devriye gezecek.

UÇAKLARA GÜVENLİK TİMİ

Zirvenin yapılacağı binanın çatısına uçaksavarlar yerleştirildi. Hava üssüne çok yakın olan Fiumicino Uluslararası Havalimanı'na inecek uçakların içerisinde güvenlik timlerinin bulunması şart koşuldu.

TORNADOLARLA BARİKAT

İtalyan havayolları ‘‘Alitalia’’ ve ‘‘Meridiana’’ yedi saatlik zirve süresince sefer yapmayacak. Tornado uçakları havadan mesafesi 1 dakika 20 saniye olan Fiumicino Havalimanı ile üs arasında havada barikat kuracak. Tornado uçakları yasak hava koridoruna girmek isteyen uçak ve helikopteri vuracak.

YEMEK GÜVENLİĞİ

Liderlerin olası zehirlenmesine karşın tüm yemekler önceden tadılacak. Roma'da dört hastanede acil servis ve ameliyathaneler zirvenin emrinde olacak. Pratica di Mare üssünde ambulans helikopterleri bulundurulacak.

AIR FORCE ONE

Bush'un Ciampino Havalimanı'nda bekletilen Air Force One uçağının motorları çalışır durumda bırakılacak. Olası bir eylemde Bush derhal uçağına gidecek. Davetli liderlerin kaldığı mekanlar da yakın korumaya alınırken ABD ve Rusya büyükelçiliklerine akan tüm karayolları kapatılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!