11 Eylül sonrasında tutuklanan öÄŸrenciden 20 milyonluk dava

Güncelleme Tarihi:

11 Eylül sonrasında tutuklanan öğrenciden 20 milyonluk dava
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2002 09:35

ABD'de, 11 Eylül terörist saldırılarıyla ilgili olarak tutuklanan ancak daha sonra masum olduğu anlaşılan Mısırlı öğrenci, kendisini yanlış ifade vermeye zorlayan FBI görevlisi aleyhine 20 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

Abdullah Higazy adlı 31 yaşındaki Mısırlı öğrencinin ayrıca Hiltonotel zinciriyle, yetkililere Higazy'nin odasında uçaklarda kullanılan haberleşme cihazı bulunduğu yönünde yanlış ifade veren eski otel güvenlik görevlisi aleyhinde de dava açtığı belirtildi.

Higazy'nin avukatı, Robert Dunn, federal hükümet aleyhine de olayıele alış tarzı dolayısıyla tazminat davası açmayı düşündüklerini kaydetti.

Manhattan Savcısı James Coney ise dava hakkında yorum yapmak istemediğini belirtti. Higazy, Aralık 2001'de gözaltına alınmasının ardından odasında bulunan radyo cihazının kendisine ait oluduğu iddialarını reddetmiş ancak daha sonra yalan makinasıyla yapılan sorgusu sırasında, cihazın kendisine ait olduğunu itiraf etmişti. Higazy daha sonraki ifadesinde,Michael Templeton adlı FBI görevlisinin, ''ailesinin Mısır'daki hayatını cehenneme çevirmekle'' tehdit ederek göz dağı verdiği için buitirafı yapmak zorunda kaldığını belirtmişti.

Haberin Devamı

SoruÅŸturma görevlilerine yalan ifade vermek suçundan mahkeme sevkedilen Higazy, radyo cihazının gerçek sahibi olan pilotun otele gelerek cihazını geri almak istemesi üzerine kendisine yöneltilen suçlamalar geri alınarak serbest bırakılmıştı. Eski otel güvenlik görevlisi Ronald Ferry de daha sonra, özel havayolu pilotlarının haberleÅŸmek amacıyla kullandıkları radyoyu Higazy'nin odasında bulduÄŸunu söyleyerek yalan ifade verdiÄŸini itiraf etmiÅŸti.   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!