Dünya turunun Asya ayağı Ankara'dan başladı

Güncelleme Tarihi:

Dünya turunun Asya ayağı Ankaradan başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2015 01:06

Bisiklet sevdalısı Gökben Bağcı Ayme ve Nicolas Ayme çifti bisikletle çıktıkları dünya turunun Avrupa ayağını Türkiye’de tamamladı. Çift, turun ikinci ayağı olan Asya turuna ise Ankara’dan başladı.

Haberin Devamı

Yatay bisikletleriyle dünya turuna çıkan Gökben Bağcı Ayme ve Nicolas Ayme dünya turunun Avrupa ayağını Türkiye’de tamamladı. 14 Nisan 2014’te Fransa’dan başladıkları seyahatin ilk bölümünü 12 ülke geçerek, 223 gün sonra Türkiye’de tamamlayan Ayme çifti, turun Asya ayağına ise Ankara’dan başladı. Bisiklet sevdalısı çifti, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri Eymir Gölü’nde düzenledikleri tur etkinliğiyle uğurladı. Bisiklet üzerinde dünyayı turlamaya kararlı olduklarını aktaran Gökben Bağcı, seyahat ile ilgili şunları söyledi:

4 YIL PEDAL SALLAYACAKLAR

“Eşim Nicolas’la birlikte şimdiki rotamız Asya, Avustralya ve Güney Amerika. Bu turumuzu 4 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Asya turumuza başlıyoruz ve şu anda Ankara’dan geçiyoruz. Ardahan’dan Gürcistan ve Ermenistan’a ulaşacağız. Asya seyahatimiz 1.5 yıl sürecek. Türkmenistan, Tacikistan, Kazakistan gibi bir çok Asya ülkesini geçtikten sonra Çin’e varacağız. Daha sonra da bot ile 1.5 yıl Avustralya’da pedal sallayacağız. Avustralya’dan tekrar deniz yolu ile Güney Amerika’ya geçeceğiz ve yaklaşık bir yıl da burada turumuzu sürdüreceğiz.

ÇADIRDA KALIYORLAR

Haberin Devamı

Avrupa’da 223 gün pedalladık. İsviçre, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk, Yunanistan’ı 223 günde geçtik, 8 bin kilometre pedal salladık. Genelde çadırda konaklıyoruz, bazen gittiğimiz yerlerde hosteller veya misafirperver kişilerde kalıyoruz. Yolculuğumuz sponsorlar ile Zirve Dağcılık ve Spor Kulübü’nün estekleri ile devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!