Dünya Çocuk Hakları Günü

Güncelleme Tarihi:

Dünya Çocuk Hakları Günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 17:01

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ KAPSAMINDA FARKLI ETKİNLİKLERLE SOSYAL GELİŞİM MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİ.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirildi. Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen programlara AK Parti 25. Dönem Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ile öğrenci ve aileleri katıldı. Dünya Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi’nin animasyon filminin gösterimi ile başlayan programların devamında söz alan Yüce, Sosyal Gelişim Merkezi’nde çocuklara yönelik devam eden eğitsel çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.
Bu yılki etkinliklerin temasını oluşturan ‘mülteci çocuklar’ konusunda sunum gerçekleştiren Birlik Derneği yetkilisi Hasan Hüseyin Karaman ise, mülteci kamplarında yaşananlar ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. İç savaş yaşanan ülkelerden Türkiye’ye sığınan mülteciler konusundaki politikaların dünya ölçeğinde yankısı olduğuna dikkat çeken Karaman, “Türkiye’nin müspet politikaları; niyetleri kutsi, gayeleri ulvi bir kardeşlik inşa etti. İnsanlık dramının yaşandığı bölgelerden gelen sığınmacılara ensar kardeşliğini gösteren Türkiye, insanlık tarihi boyunca örnek alınacak gerçek bir hikaye inşa etti” diye konuştu. Programların devamında ‘Mülteci Çocuk Fotoğrafları’ konulu serginin açılışı gerçekleştirildi. Mültecilerin yaşadıkları zorluk ve sıkıntıların objektiflere yansıdığı sergiyi gezen davetliler, zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Savaş, kan, gözyaşı ve kaybedilenlerin tüm gerçekliği ile fotoğraf karelerine yansıdığı serginin ardından ise, Yazar Nuran Turan minik hayranları ile bir araya geldi. Çocuk hakları ile ilgili öykülerin dile getirildiği konferansın ardından Yazar Turan, ‘Kuşlar Adası’ adlı kitabını sevenleri için imzaladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Suriye, Filistin, Arakan, Irak ve diğer kan ve gözyaşından beslenen coğrafyalardaki kardeşlerimizin sesi sadece ülkelerinin değil, aslında tüm insanlığın sesidir. Mazlum insanların da diğer insanlar gibi yaşama hakkı olduğunu tüm Dünya’ya gösterene kadar kardeşlerimizin yanındayız, onlarla birlikteyiz. Türkiye mülteciler konusundaki uluslararası çağrılarını her dönem sürdürmekte. Gerek hükümetimiz gerekse yerel yönetimler olarak kardeşlerimizin sesini duyurmak için gayret göstermeye devam edeceğiz. Biz mazlum coğrafyalarda annelerin gözyaşları dinsin, çocuklar yetim kalmasın, kayıplar artık son bulsun istiyoruz. Avrupa’ya gitmek için kardeşlerimizin yollarda hayatlarını kaybetmelerine kardeşliğin evrensel sesi ile set çekelim istiyoruz. İnsanlık dramının yaşandığı bölgelerden Türkiye’ye sığınan kardeşlerimize kapımızı, soframızı ve gönlümüzü açık tutacağız. Temennimiz 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün, yeryüzündeki her bir çocuğun eşit şart ve imkanlara kavuşmasına vesile olmasıdır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!