Düğün pastanız unutulmasın

Güncelleme Tarihi:

Düğün pastanız unutulmasın
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2009 20:24

Kuşkusuz düğünlerin en tatlı anısı düğün pastaları. Düğünde konuklara ikram edilecek pasta hem lezzeti hem de görüntüsüyle akıllardan hiç çıkmayacak niteliklere sahip olmalı.

Verimliliğin ve iyi şansın sembolü olarak kabul edilen düğün pastasının yerine eski dönemlerde, törenin sonunda gelinin başında ekmek kırılırmış. Davetliler de şans getirmesi için ekmek kırıntılarından alırmış. Ortaçağda ise gelin ve damat küçük ekmeklerden oluşan bir hale içinde öpüşürlermiş. 17. yy’da bir Fransız aşçı, bu ekmeğe daha güzel bir şekil vermiş ve ilk düğün pastasını ortaya çıkarmış. O günden bugüne de pasta, düğünlerin en güzel ikramını oluşturuyor.Özellikle son dönemde, çok katlı düğün pastaları yerini gittikçe daha az katlı ama daha gösterişli tasarımlara bıraktı. Çiçekler, melekler, yıldızlar, kalpler, uğur böcekleri, inci topları, kelebekler, fiyonklar, deniz kabukları, kuşlar, balıklar, nazar boncukları gibi düğün konseptine uygun aksesuarla göz alıcı pastalar hazırlanıyor. Pastanızı seçerken birçok ayrıntıya dikkat etmelisiniz. Unutmayın bu işin de kuralları var. Öncelikle pastanın renk seçimi çok önemli. Bunun için ilk dikkat edilecek detay, düğününüzün olduğu mevsim. Yaz düğünlerinde daha çok meyveli, dondurmalı pastalar tercih edilirken, kış düğünlerinde kakaolu, bademli gibi yoğun tatlarda olanlar kullanılıyor.Konsepte uygun pastaPastanızın klasik, sportif ya da modern bir tasarımla hazırlanması, düğün konseptinize bağlı olarak değişebilir. Bu arada pasta ve nikah şekeri arasında da bir uyum olsun diyorsanız, o da mümkün. Nikah şekerlerini, pastanın tasarımına uygun bir sunumla hazırladığınızda, her bir detayın üzerinde özenle durmuş oluyorsunuz. Ama bu özenli hazırlık süreci için en az bir hafta ile 15 gün öncesinden siparişinizi vermelisiniz. Fiyatlar ise dilim fiyatı ile pastanın tasarım ve sunum şekline göre değişiyor. Kışın krem rengi ve beyaz, yazın ise sarı, pembe, somon renkleri ile melek motifleri ve canlı çiçek kullanılan pastalar daha çok kullanılıyor. Ayrıca pastanın gelinliğin ve damatlığın rengine uyum sağlaması çok önemli. Bunun için kullanılacak en uygun renkler; beyaz-sarı, beyaz-somon, beyaz-pembe. Pasta seçiminde dikkat edilmesi gereken ve farklılık yaratan diğer bir unsur da düğün mekánı. Düğününüz, havuz başı ve bahçe gibi açık mekánda yapılacaksa, katlı pastaları tercih etmelisiniz. Ama otel ve salon gibi kapalı bir mekanda evlenecekseniz, az katlı ama dekoratif ve gösterişli bir pasta siparişi vermelisiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!