Drama Öğrencilerinden ‘Sanat’ Turu

Güncelleme Tarihi:

Drama Öğrencilerinden ‘Sanat’ Turu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 11:05

BAYRAKLI BELEDİYESİ DRAMA KURSU ÖĞRENCİLERİ “YARATICI DRAMA ALANINDA RESİM SANATI VE İNSAN İLİŞKİSİ” KONULU PROJE KAPSAMINDA FOLKART SANAT GALERİSİNDE “ELLERİN BÜYÜSÜ” İSİMLİ SERGİYİ GEZDİ.

Bayraklı Belediyesi drama kursu öğrencileri ’Yaratıcı drama alanında resim sanatı ve insan ilişkisi’ konulu proje kapsamında Folkart Sanat Galerisi’nde “Ellerin büyüsü” isimli sergiyi gezdi.
Bayraklı Belediyesi semt merkezlerinde drama kursu gören öğrenciler Folkart Sanat Galerisindeki “Ellerin Büyüsü” isimli sergiyi ziyaret ederek sanat eserlerini nasıl yapıldığı hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, uluslararası stantlarda düzenlenmiş olan galeride dünyaca ünlü Prof. Dr. Hans Zilch’in “Ellerin büyüsü” adlı koleksiyonundan oluşan resim ve heykel sergisinde Pablo Picasso, Auguste Rodin, Salvador Dali, Eugene Delacroix, Le Corbusier, Man Ray, Joseph Beuys, Georg Baselitz, gibi dünya sanatına yön veren efsane sanatçıların eserlerinin yanı sıra Türk sanat tarihine adını altın harflerle yazdırmış başta Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, ve İbrahim Balaban olmak üzere birçok ünlü Türk sanatçının eserlerini yakından inceleme fırsatı yakaladı.
ÖZGÜVEN KAZANDILAR
Semt evlerinde ve kültür merkezlerinde çeşitli kurslar vererek çocukların farklı alanlarda gelişmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Verdiğimiz kursların dışında çocuklarımıza çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Sanat galerisini ziyaret eden çocuklarımız sanat ile yakınlaşarak, sanat bilincini geliştirdi. Kendilerinin de eserler çıkarabileceği konusunda özgüven kazandılar. Çocuklarımız belki geleceğin en güzel eserlerini ortaya koyacaklar onların eğitimi ve kendilerini geliştirmesi için katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!