Down sendromlu bebekleri yalnız bırakmadılar

Güncelleme Tarihi:

Down sendromlu bebekleri yalnız bırakmadılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 18:52

Down sendromlu bebekleri yalnız bırakmadılar

Haberin Devamı

DENİZLİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yalnız Değilsiniz' projesi kapsamında 2 yaş ve altı down sendromlu 80 bebeğin ailelerine, 1 yıl boyunca psikolojik destek ve down sendromu hakkında eğitimler verildi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen EDES (Engelliler Destek Programı) kapsamındaki 'Yalnız Değilsiniz' projesinin kapanış toplantısı yapıldı. 1 yıldır devam eden projeyle kentte belirlenen 2 yaşın altında 80 down sendromlu bebeğin ailelerine, psikolojik destek verildi. 3 aylık eğitim programına tabi tutulan ailelere, ayrıca bebeğin bir an önce erken müdahale yöntemlerine ulaşmasına rehberlik edilmesi, bebeklere erken müdahale yöntemlerinden olan fizik tedavi ve özel eğitime en kısa zamanda başlanmasıyla rehberlik ve eğitim hizmetleri verildi. Proje kapsamında 30 aileye bebeklerinin gelişimi için toplam 20 bin lira tutarında Eğitim Seti Materyalleri dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 1 yıl süren çalışmaların sonuna geldiklerini belirterek, "Özel eğitim alanında hizmet veren eğitimcilerimizin her biri benim için birer kahramandır. Yaptıkları çalışmalarda özel eğitim alanında Denizli'yi markalaştırdılar. Projeyi başlarken down sendromlu çocuklara en iyi şekilde hizmet edebilmek için yola çıktık. İlimizde 80 down sendromlu çocuğumuza ve ailelerine ulaştık. İlimizde yaklaşık 2 bin civarında engelli bireyimiz var. Bu tarz hizmetlerimizi sadece down sendromlu bireylere değil, diğer bütün alanlarda vermek için çabalıyoruz" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!