Dostluklar şiirle güçlendi

Güncelleme Tarihi:

Dostluklar şiirle güçlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 19:07

Dostluklar şiirle güçlendi

Haberin Devamı

DENİZLİ'de, Dünya Şiir Günü nedeniyle Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Şiir Topluluğu şiir dinletisi düzenledi. Etkinlikte, 11 ülkeden gelen şiir dostları, seslendirdikleri şiirlerle farklı bir gece yaşattı.
Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu ve Pamukkale Üniversitesi Şiir Topluluğu, Dünya Şiir Günü nedeniyle PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde şiir dinletisi düzenledi. Uluslararası Şiir Dinletisi'ne, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Melahat Fenkci, Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, şairler ve şiir severler katıldı. Arnavutluk, Madagaskar, Kazakistan, Zambiya, Benin, Nijer, Afganistan, Kamerun, Azerbaycan, Moğolistan ve Türkiye olmak üzere 11 farklı ülkeden şairlerin katıldığı programda, PAÜ Şiir Topluluğu ve Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu üyeleri müzik eşliğinde şiirler okudu.
Bestelenmiş şiirlerin de sazlar eşliğinde seslendirildiği etkinliğe katılanlar şiir dolu bir gece yaşadı. Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, Dünya Şiir Günü'nde düzenlenen etkinliğe katılan davetlilere teşekkür ederek, "Şiir Günü'nde sanatın toplumları kaynaştıran, bir araya getiren etkisini şiirlerle anlatmak istedik. 11 ülkeden şairlerimiz ülkelerinin şiirlerini seslendirdi. Dostlukları pekiştiren şiir dolu bir gece yaşadık" dedi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!