Döşemealtı'nda 'Nar Masa' halkın hizmetinde

Güncelleme Tarihi:

Döşemealtında Nar Masa halkın hizmetinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 10:44

Döşemealtı'nda 'Nar Masa' halkın hizmetinde

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediye Başkanı Turgay Genç tarafından hazırlanan Nar Masa projesi başladı. Nar Masa, çağrı merkezi, gezici ekipler, sosyal medya ekipleriyle vatandaşın talep, istek ve önerilerini alarak kısa sürede çözüme kavuşturuyor.

Döşemealtı'nda yaşayan halkın istek ve taleplerinin belediye yönetimine ve ilgili birimlere ulaştırılması ve en kısa sürede çözüme kavuşturulması amacıyla Nar Masa kuruldu. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in insan odaklı anlayışının ön planda tutulduğu vizyon projelerinden Nar Masa ekibi 25 kişiden oluşuyor.

ÖZEL EĞİTİM ALDILAR

Nar Masa'da görev yapacak personel belirlendikten sonra etkili iletişim, diksiyon, beden dili, sosyal medya, belediye mevzuatları gibi konularda 2 ay eğitim aldı. Eğitimlerin tamamlanmasıyla birlikte Nar Masa ekibi göreve başladı. Vatandaşla belediye arasında köprü görevi gören, sorunlara anında çözüm üretmeyi hedefleyen Nar Masa, Gezici ekip, Çağrı Merkezi, Sosyal Medya, Kültürel Etkinlik, İş ve İşçi Çözüm Merkezi, Karşılama ve Koordinasyon ekiplerinden oluşuyor.

SORUNLARA ANINDA ÇÖZÜM

Gezici ekip mahalle mahalle, ev ev gezerek vatandaşların istek, talep ve önerilerini dinliyor. Ziyaretler sırasında gelen talepler dışında, görülen eksikler rapor edilmek suretiyle ilgili birimlere bildiriliyor. Yaşlı, engeli ve bakıma muhtaç ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda ev temizliği, eşya ve kıyafet yardımı da yapıyor. Vatandaşlar, Nar Masa'ya belediye başvuru masası kanalıyla doğrudan, 444 0 507 numaralı çağrı merkezi üzerinden ya da gezici ekipler, sosyal medya kanalıyla istediği zaman ulaşabiliyor.

Nar Masa'nın kurulumu ile ilgili bilgi veren Başkan Turgay Genç, “Döşemealtı hızla büyüyor, gelişiyor bu doğrultu da yerel yönetimlerden beklentiler de artıyor. Nar Masa ekibimizi kurmamız da ki en önemli faktör de bu farklılıkları zamanında tespit edip gereğini yapmaktır. Bu birim çok önemsediğim bir çalışma oldu. Vatandaşla belediye arasında köprü vazifesi görecek halkın istek, sorun ve düşüncelerini yerinde tespit edip ilgili birimlerimiz aracılığıyla çözüm üretilmesinde önemli görev yapacaktır. Temel belediyeciliğin yanında sosyal belediyeciliğin de gereklerini birer birer yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu birime Nar Masa dememizin en önemli nedeni nar meyvesinin bölgemizin önemli bir tarımsal ürün olmasından kaynaklanıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!