Döşemealtı bayrama hazır

Güncelleme Tarihi:

Döşemealtı bayrama hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 13:09

Döşemealtı bayrama hazır

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KURBAN Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bayram tedbirlerini arttırdı.

Döşemealtı Zabıta Müdürlüğü, personel izinlerini kaldırarak 9 günlük tatil boyunca 30 personel ile 24 saat esasına göre ilçede görev yapacak. Döşemealtı'nda 8 kurban satış yeri belirlenirken, yine 15 ayrı noktada veteriner ve din görevlileri nezaretinde kesim yapılabilecek. İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül başkanlığında toplanan komisyon ayrıca ilçede evlerinin bahçeleri kesime uygun olarak inşa edilen yerlerde kurban kesimi yapılabilmesi kararını aldı.

SÜREKLİ DENETİM YAPILACAK

Komisyon kararlarını tüm kesim ve satış alanlarına tebliğ eden Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, veteriner ile birlikte bu alanları denetleyecek ve uygun olmayan şartlarda kesime izin vermeyecek. Zabıta ekipleri ayrıca büyükbaş hayvan için 260 TL, küçükbaş hayvan içinse 70 TL tesislerden yararlanma ücreti ödeneceğini bildirerek, komisyon kararı dışında vatandaşların başka bir ad altında kurban kesimleri için para ödememelerini istedi. Vatandaşlar, 0(242) 421 30 55 numaralı telefona 24 saat boyunca türlü şikayette bulunabilecek.

DÖŞEMEALTI'NDA KURBAN SATIŞ YERLERİ

Döşemealtı'nda, Çığlık Mahallesi Şehit Ahmet Küçükadalı Caddesi'ndeki Tosun Besin Çiftliği, Altınkale Mahallesi 4075 Sokak'taki Hasan Canbaz Besi Çiftiği ve İbrahim Avcı Besi Çiftliği, Yeniköy Mahallesi Kırkgöz Caddesi'ndeki Durmuş Gedik Besi Çiftliği, Karataş Mahallesi Karataş Sokak'taki Kasap Şeref Besi Çiftliği, Karaveliler Mahallesi'ndeki Osman Koç Besi Çiftliği, Yeşilbayır Mahallesi Mektep Sokak'taki Bahri Koç Besi Çiftliği ile 5790 Sokak'taki Serkan Altıparmak Besi Çiftliği kurban satış yeri olarak belirlendi.

KURBAN KESİM ALANLARI

Döşemealtı'nda komisyon kararınca Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1'inci kısımda yer alan ANET mezbahanesinin yanı sıra Özel Çığlık Öğrenci Yurdu, Çığlık Mahallesi'ndeki Çığlık Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Yurdu, Altınkale Mahallesi'ndeki Yeşilbayır İlim ve Kültüre Hizmet Derneği Öğrenci Yurdu, Kırkgöz Eğitim Derneği Öğrenci Yurdu, Yavuz Selim Öğrenci Yurdu bahçeleri ile kurban satışı yapılan Hasan Canbaz, İbrahim Avcı, Osman Koç, Mustafa Tosun, Kasap Şeref ve Serkan Altıparmak Besi çiftliklerinde kesim yapılacak. Komisyon kararıyla bahçesi uygun olanlar da evlerinin önünde kesim yapabilecek.

FOTOĞRAFLI



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!