Doğu'da soğuk hava

Güncelleme Tarihi:

Doğuda soğuk hava
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 10:09

- Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Kars'ta ölçüldü

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Kars'ta kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bölgede, havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesiyle buzlanma ve don olayı görülecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 3, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 9, Erzurum'da 8, Erzincan ve Ardahan'da 7, Bitlis'te 4, Van'da 3, Hakkari'de 2, Muş ve Ağrı'da 1 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Erzincan 10, Iğdır 9 , Van ve Muş'ta 8, Hakkari'de 7, Ağrı 6, Bitlis'te 5, Kars'ta 3, Erzurum ve Ardahan'da 2 derece tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Kar kalınlıkları ise Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 20 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 21, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 22, Kop Dağı'nda 15 santimetre ölçüldü.

Gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece ölçüldüğü Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kar yağışının ardından soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Bina çatılarında buz sarkıtları oluştu, bitkiler kırağı tuttu. Ev, iş yeri ve araçların camları buzla kaplandı. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda kar küreme çalışması başlattı.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde buzlanma, don olayı, pus ve sis beklendiğini belirterek, vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!