Diyarbakır'da "Madde Bağımlığı ve Algı Yönetimi" semineri

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda Madde Bağımlığı ve Algı Yönetimi semineri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 16:09

- Vali Hüseyin Aksoy: "Uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadeleyi sadece polisiye tedbirlerle yapmak mümkün değil"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadeleyi sadece polisiye tedbirlerle yapmak mümkün değil" dedi.

Vali Aksoy, Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneğince Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi'nde düzenlenen "Madde Bağımlığı ve Algı Yönetimi" seminerinde yaptığı konuşmada, madde bağımlılığının Türkiye'nin önemli bir sorunu haline geldiğini söyledi.

Madde bağımlılığı konusunda gençlerin çeşitli nedenlerle hedef seçildiğini dile getiren Aksoy, Diyarbakır'da madde bağımlılığı ile ilgili çok önemli çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Aksoy, çok sayıda kurum ve kuruluşun da bu konuda kendilerine önemli katkı sunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadeleyi sadece polisiye tedbirlerle yapmak mümkün değil. Bu işin sonuç kısmıdır veya sadece bir bölümüdür. Önemli olan aileleri ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek ve bununla mücadele etmek noktasında belli bir birikimi sağlamaktır."

Haberin Devamı

- "Terör olaylarında çocuklar kullanılıyor"

Algı yönetiminin son yıllarda sıkça kullanıldığını belirten Aksoy, algı yaratılarak bazı olayların normalmiş gibi görülmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da terör olaylarında ve madde bağımlılığı konusunda çocukların kullanıldığını dile getiren Aksoy, şöyle konuştu:

"Özellikle gençler ve çocuklar bu konularda aracı olarak kullanılıyor ve hedef seçiliyor. Diyarbakır'da özellikle terör olaylarında çocukların kullanıldığını görüyoruz. Çocukların yeri okullardır, annelerinin yanıdır. Hiçbir çocuk bu tür olaylarda kullanılmamalıdır, kullanılması kabul edilemez. İnsan haklarıyla ilgilenen bütün sivil toplum kuruluşları tepki göstermelidir. Çocukların bu tür olaylarda kullanılması kabul edilebilir değildir."

- "Önemli olan çocuklarımızın riskli alanlardan uzak tutulmasıdır"

Valilik olarak bunun engellenmesi için bazı kararlar aldıklarını belirten Aksoy, "Özellikle çocukların dilendirilmesi, sokakta çalıştırılması, bu tür olaylarda kullanılması ceza kanununa göre suç oluşturmasa bile Kabahatler Kanununa göre yaptırım öngördük. Önemli olan çocuklarımızın riskli alanlardan uzak tutulmasıdır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Mehmet Cemal Kaya, Yrd. Doç. Dr. Salihe Anter ve Yrd. Doç. Dr. Tuğba Yüksel'in madde bağımlılığıyla ilgili sunum yaptığı seminerde Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Başkanı Kadriye Esra Aygün, Vali Aksoy'a plaket verdi.

Seminere Vali Aksoy'un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç ile çok sayıda veli, öğretmen ile öğrenci katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!