Diş hekimlerinden kutlama

Güncelleme Tarihi:

Diş hekimlerinden kutlama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 10:40

Diş hekimlerinden kutlama

Haberin Devamı

ADANA Diş Hekimleri Odası '22 Kasım Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası' nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor. 
Etkinlikler kapsamında Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nda tören yapıldı. Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler ve diş hekimleri, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulundu, ardından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Oda Başkanı Güler, yaptığı konuşamda hukuk devletinin, demokrasinin, laiklik ve özgürlüğün yanında olduklarını belirtirken "Bu ülkenin okumuş, eğitilmiş aydın bir meslek örgütü olarak gücümüzü kimliğimizi, duruşumuzu yine bu ülkeden alıyoruz. Hiç bir zaman kökü dışarıda olanlardan olmadık, olmayacağız. Demokrasi, vatanseverlik, yurtseverlik bizim kırmızı çizgilerimizdir" dedi.
İNSAN ÖMRÜ UZUYOR
Tüm dünyada ve Türkiye'de ortalama yaşam süresinin uzadığını vurgulayan Güler, şöyle devam etti: "Bugün yeni doğan çocuklarda ortalama ömür beklentisi 90-100'lere yükselmiştir. Sağlık Bakanlığı'nca yapılan koruyucu Tıp Hizmetleri ile yeni doğan ve 0-5 yaş arası çocuklarda ölüm oranının eskiye göre düşürülmesi önemli bir başarıdır. Ve inanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda da bu oranlar daha da aşağı inecektir. Şu anda yeni doğan çocukta ölüm oranı 1000'de 11 seviyesindedir."
Çocuklarda diş sağlığının önemine de değinen Güler, 0-12 yaş arasınde ortalama çürük sayısının 6 ile 6.5 arasında değiştiğini kaydetti. Güler "Bu oran Almanya'da 1.5'tur. Biz diş hekimleri olarak insanlar kendi dişleriyle yaşasın kendi dişleriyle yaşlansın istiyoruz" ifadesini kullandı.

Akif ÖZDEMİR/ ADANA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!