Dinar'da Kudüs konferansı

Güncelleme Tarihi:

Dinarda Kudüs konferansı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2018 10:15

Dinar'da Kudüs konferansı

Haberin Devamı

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nasuh Günay'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Geçmişten Bugüne Kudüs' konulu konferans düzenlendi.

Dinar Müftülüğü tarafından 'Geçmişten Bugüne Kudüs' konulu konferans düzenlendi. Dinar Park Ala Konferans Salonundaki programa Kaymakam Mustafa Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli, İlçe Müftüsü Şahin Yaşar ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kuran tilavetiyle devam etti.

İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, "Kudüs yetim değildir, Kudüs'ün dostları vardır, Kudüs aşıkları vardır. Evet uzaktayız ama Kudüs bize Allah'ın resulünün, ecdadın emanetidir. Elimizden çok bir şey gelmese de bu emanet gönlümüzde yerindedir. İnşallah sahip çıkacağız. Kudüs beklenen yeri alacaktır" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan SDÜ İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nasuh Günay, "Kudüs son günlerde gündeme oturdu ama onun öncesinde tabi ki Kudüs 1917 yılına kadar bizim kendi topraklarımızdı. Henüz daha yüzyıllık geçmişte bizim topraklarımızdı. Niçin Kudüs'e bu millet önem vermeli, dikkat çekmeli, Kudüs mevzunda düşüncelerini dile getirmeli. Her şeyden önce orası Hz. Peygamberin miraca çıktığı topraklar. Bir diğer husus orası atalarımızın bize yadigarı. Ne zamanki Osmanlı bu bölgeden çekildi bugünkü vahşeti, kolu kırılan çocukları, İsrail askerleri tarafından silah çekilen yerler haline geldi. Ne zamanki Osmanlı oradan çekildi huzur kalmadı. İsrail'in başkenti Tel Aviv olsa da İsrail bugün Kudüs'ü kendi başkenti olarak kullanıyor" diye konuştu.

Kudüs'e 'Barışın şehri' denildiğini ancak bugün böyle olmadığını aktaran Nasuh Günay, konferansa katılanlara geçmişteki ve bugünkü Kudüs hakkında bilgiler verdi.

Gecenin sonunda Kaymakam Mustafa Şahin tarafından Prof. Dr. Nasuh Günay'a plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!