DHA Muhabiri Nilüfer Demir Birleşmiş Milletler ödülünü yarın alacak

Güncelleme Tarihi:

DHA Muhabiri Nilüfer Demir Birleşmiş Milletler ödülünü yarın alacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 10:02

DHA Muhabiri Nilüfer Demir Birleşmiş Milletler ödülünü yarın alacak

Haberin Devamı

İstanbul, 15 Aralık (DHA) - Suriyeli sığınmacılar krizinin simgesi haline gelen Suriyeli 3 yaşındaki Alan Kurdi’nin, fotoğrafıyla DHA muhabiri Nilüfer Demir, kazandığı Birleşmiş Milletler (BM) Gazeteciler Derneği'nin, 2003 yılında Bağdat’ta görev yaparken geçirdiği bir kaza sonucu yaşamını yitiren Boston Globe gazetesi BM Büro Şefi Elizabeth Neuffer anısına verilen, "altın ödül"ü düzenlenen törende alacak.

Alman Deutche Welle televizyon kanalı Martin Jay de aynı ödüle layık görülürken, Zimbabwe’den Küresel Güney Gelişim Dergisi muhabiri Ray Mwareya "gümüş" Kenya’dan Dış Politika Dergisi muhabiri Ty McCormick de "bronz" ödül almaya hak kazandı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve kendisinin görev süresinin dolmasının ardından görevi devralacak Antonio Guterres, Amerikalı ünlü oyuncu ve BM Barış Elçisi Leonardo DiCaprio, diplomatlar ile gazetecilerin de katılacağı UNCA ödül töreni, 16 Aralık’ta New York’un ünlü mekânlarından Cipriani’de yapılacak.

UNCA ödül komitesinde, UNCA Başkanı Giampaolo Pioli, Carole Landry, Nabil Abi Saab, Valeria Robecco, Seana Magee, Emoke Bebiak, Sherwin Bryce-Pease, Olga Denisova, Zhenqiu Gu, Sylviane Zehil, Bouchra Benyoussef, Tuyet Nguyen ve Richard Roth bulunuyor.

DHA muhabiri Nilüfer Demir’in çektiği ve dünyayı sarsan Alan Kurdi fotoğrafı, TIME dergisi tarafından yılın 10 fotoğrafı arasında gösterilmiş, küresel gazeticiğin en ünlü ödül organizasyonu Puletzer'e de aday olmuştu.

Nilüfer Demir’in fotoğrafı ayrıca Almanya’da yılın fotoğrafı ödülüne layık görülmüş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü de yine Nilüfere Demir’e verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!