GeriSeyahat Dersefahat’in en nadide çiçekleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dersefahat’in en nadide çiçekleri

Dersefahat’in en nadide çiçekleri

Kiminin duası şefaat, kimininki seyahat. Onları bilemem ama derdiniz sefahatse doğru sayfadasınız. Canınız biraz şımarmak istiyorsa buyrun size Dersefahat’in en en taze, en nadide çiçekleri...

Supper’da bir bira 15 lira. Yemek yerseniz adambaşı 90’ı gözden çıkarmanız gerekiyor. Rezervasyonsuz gitmeyi aklınızdan bile geçirmeyin, canınız sıkılır. Muallim Naci Caddesi No: 141 Kuruçeşme. (212) 327 85 85. www.supperclub.com

Ooooh, oğoohh.. ooğğğhh!

SUPPER

Boğaz sever misiniz? Püfür püfür açık hava? Peki müzik, yanında içki? Hepsinin üstüne, size bir de masaj desem? İşte size Türk rüyası: Burası Kuruçeşme Sortie, Supper Club. Resimde gördüğünüz marifetli eller ise kulübün görevli elleri. Eğer 30 liranıza kıyarsanız, siz içkinizi yudumlayıp, sohbetinizi ederken; o eller omurganızda tutuk, sertlik, kulunç, stres artık ne varsa buluyor, çekip alıyor, inlete inlete rahatlatıyor. Supper en tepede. Arkada gördüğünüz kısım Sortie’nin geri kalanı. Eğer gidecek olursanız bir-iki küçük tavsiyem var:

4 ERKEKSENİZ Amman diyeyim, giydiğiniz çoraba çok dikkat edin. Çünkü Supper’da sedir gibi şeylerin üstünde oturuyorsunuz ve nedense ayakkabılar çıkarılıyor. Tabii, bordo, laci, gri ağırlıklı Türk erkek çorapları ve ayakkabılarla hafiften cami önü görüntüsü çıkmıyor değil.

4 KADINSANIZ Aynı ’sedir’sel nedenlerden, mini etek giymemekte fayda var. Eğer becerebiliyorsanız, denize bakan köşeden yer bulmak için ısrar edin. Buradan hem yukarısını, hem de aşağısını daha iyi görebilirsiniz. Sakın iddiaya girmeyin, ortalıkta dolaşan uzun boylu sarışın hatun, aslında travesti.

KISA KISA İSTANBUL

Kilyos Burc Beach’te bu haftasonu Dünya Kiteboard Şampiyonası finalleri var. Giderseniz yanınıza fotoğraf makinesi alın.

Eski Tarabya Plajı Le Pecheur balık lokantası bünyesinde Sanelabeach olarak hizmet veriyor. Ama saat 17.30’da kapatıyor.

Elektronica Festival’in (18 Ağustos) biletleri Biletix’te ön satışta. Sasha ve Digweed aynı anda sahne alacak. Kaçırmayın.

Hüsnü Şenlendirici, 18. ENKA Kültür&Sanat Şenliği kapsamında 28 Haziran’da İstinye Sadi Gülçelik Spor Merkezi’nde çıkıyor.

SuadiyePark’taki Moğol Barbekü Lokantası Go Mongo’nun bahçe kısmı hizmete açıldı. Moğol işi mangal için: (216) 410 32 23.

Haftasonu Tuzal İstanbul Park’ta Gulf Superweekend yarışları var. Giriş ücretsiz, ailece gitmek için iyi fikir olabilir.

NOSTALJİ SEVENLERE

Oldies Sepetçiler’de

Babylon’un akım yaratan nostalji partileri Oldies but Goldies yarın akşam Sepetçiler Kasrı’nda. Parti için Big In Japan şarkısının grubu Alphaville geliyor. Biletler kapıda 40-50, biletix ön satışta 25-35 lira. (216) 556 98 00.

ELEKTRONİK SEVENLERE

DJ Fluid Blanco’da

Indigo ve Dinamo’nun ortak mekanı Blanco Teras’ta bu akşam DJ Fluid var. Fluid sıvı demek, internette fotoğraflarına da baktım, "hakikaten" su gibi bir sarışın. Geceye giriş bedava. Blanco’da bir bira 7 lira. (212) 244 85 67.

BUZUKİ SEVENLERE

Orhan Güney Park’ta

Ritz Carlton’un açık hava barı Güney Park’ta her cuma Buzuki Orhan çıkıyor. Buranın Adalar’a kadar gören bir manzarası var. Buzukili cuma gecelerinde sadece Tekirdağ’ın Altın serisi sunulacak. Yemek kişibaşı 80 lira civarında. (212) 334 41 88.

CHANSON SEVENLERE

Lara Fabian Parkorman’da

Belçika’nın gözbebeği Lara Fabian yarın akşam Parkorman’da çıkıyor. La Difference ve Je t’aime gibi dünyanın en sevilen Fransızca parçalarına imza atan Fabian’a biletler Biletix ve Parkorman gişelerinde 35-75 lira. (212) 328 20 00.

SALSA SEVENLERE

Mundo Latino Gossip’te

Mundo Latino dans okulu ve grubunun salsa partileri cuma ve cumartesileri Hyatt Recency oteli-Gossip Bar’da, perşembeleri ise Newyorker Kuruçeşme’de devam ediyor. Partiye giriş 15 lira. Buna bir yerli içki dahil. (212) 244 63 59.

Denize ayaklarını uzat

MORİMOJİTO

Levent’in delikanlısı Mojito ile Ortaköy’ün orta yaşlı güzeli Mori bu yaz evlendi. Bu genç ve orta yaşa yakın müşteri aynı yerde kesişirse ne olur diye düşünürken, bir de baktım ki ortaya şahane bir mekan çıkmış. Bir kere manzara mükemmel. Denize sıfır eğleniyorsunuz hatta içkinizi elinize alıp kenarda biraz oturun, Boğaz’ı seyredin derim. Anjelique’e göre daha ferah bir mekan olduğundan localar falan yapmışlar, kimse kimseden rahatsız olmuyor. 19.00-23.00 arası Mori, sonra sabah 04.00’e kadar Mojito oluyor. 800 kişi kapasitesi var. Bir bira 15 lira. Ortaköy, (212) 327 30 30.

Postmodern aile gazinosu

SAYFİYE

Sayfiye’ye ne zaman gitsem bir "tağaf" oluyorum. İnsanda gerçeklik duygusu bırakmıyor. Çay bahçesi gibi bir yer, kapısından müdürüne kadar işini bilen bir ekip, tropik ama şık bir dekor, taş plak bir atmosfer... Drag quenn şovlar ya da Mor Pavyon eğlence geceleri. Yemeğinizi yerken, servis yapan garsonlardan biri aşka geliyor, elinde tepsiyle masaların arasında dolaşarak "yazık olmuş o gözlerden sana akan yaşlara" şarkısını söylemeye başlıyor. Görseniz, rahmetli Sanat Güneşi dirildi, genç olarak geri geldi, o saçma sapan filmlerinden birini çekiyor sanırsınız. Bütün bu zekice atraksiyonlar karşılığını da buluyor tabii: Sayfiye şu sıralar İstanbul’un en dolu mekanı. Bira 15, kişibaşı yemek 80-100 lira. Kalabalık gidecekseniz, girişteki avize altı uzun masayı, iki kafadar gidecekseniz bungolovvari üstü kapalı masaları tavsiye ederim. Maçka, (212) 219 65 30.
False