Denizli'ye dört yeni yurt

Güncelleme Tarihi:

Denizliye dört yeni yurt
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 19:04

Denizli'ye dört yeni yurt

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili ve Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli'ye üçü kızlar için dört yeni öğrenci yurdu yapılacağını açıkladı. Ramazanoğlu, acil ihtiyaç bulunan noktalarda yapılacak yurtlarla kız çocuklarının 12 yıllık temel eğitimlerini alarak birçok sosyal problemin önüne geçilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Milletvekili Sema Ramazaoğlu, Denizli'de acil olarak ihtiyaç duyulan yerlere toplam 700 kişilik, dört öğrenci yurdu yapılacağını söyledi. Ramazanoğlu, çalışmalar doğrultusunda Pamukkale, Merkezefendi, Sarayköy ve Honaz'a yapılması düşünülen yurtların Hükümet'in 2017 eylem planı içine alındığını kaydetti. Bu kapsamda Honaz, Merkezefendi ve Pamukkale'ye 200'er öğrenci kapasiteli 3 kız yurdu, Sarayköy'e de 100 kişi kapasiteli bir erkek öğrenci yurdu yapılacağını vurgulayan Milletvekili Ramazanoğlu, çocukların 12 yıllık temel eğitimi almaları için yapılacak yurtların çok önemli olduğunu, bu konuda üstün gayret gösterdiklerini söyledi. Ramazanoğlu, yapılacak yurtlarla özelikle kız çocuklarının 12 yıllık temel eğitimlerini almalarını sağlayarak birçok sosyal problemin önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Sosyal ve kültürel her türlü imkanı içinde barındıracak modern öğrenci yurtlarının, çocukları okumaya teşvik edecek düzeyde olacağını kaydeden Ramazanoğlu, "Yurtlar sayesinde toplumsal bir yara engellenecek. Erken yaşta evliliklerin önüne geçilmesi, eğitim öğretime dayalı olarak yaşam standartlarının artması hedeflerimiz arasındadır. Merkezefendi, Pamukkale, Honaz ve Sarayköy'de inşaatına başlanacak olan yurtlarımızın şimdiden hem öğrencilerimize hem de Denizlimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Deniz TOKAT DENİZLİ / (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!