Denizli'de yayla turizmi canlandırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Denizlide yayla turizmi canlandırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 14:43

Denizli'de yayla turizmi canlandırılıyor

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Serinhisar ilçesindeki 1100 metre rakımlı Kefe Yaylası'nda, 171 bin metrekare alan üzerinde 250 çadır kapasitesine sahip bir kamp alanı oluşturulacak.

Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nı hizmete açan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yayla kültürünün canlandırılması için bu kez Serinhisar ilçesinde bulunan Kefe Yaylası'nda benzer bir proje başlattı. Bin 100 metre rakımlı Kefe Yaylası'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, 171 bin metrekare alan içerisine kurulacak tesiste 250 çadır kapasiteli kamp alanı olacak. Restoran ve et satışı, büfe ve manav, çay bahçesi, spor alanı, oyun alanları, Yörük çadırı, duş ve çamaşırhanenin bulunacağı Kefe Yaylası'nda ziyaretçilerin rahatlığı ve güvenliği açısından bütün önlemler alınacak. Elektrik tesisatının tamamen yenilendiğini ve projenin kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete alınacağırı anlatan AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'de en çok turist gelen beşinci şehrin Denizli olduğunu belirterek, "Bizim hedefimiz şehrimize gelen turist sayısını arttırmak ve buraya gelen misafirlerimizin konaklama sürelerini uzatmak. Hizmete almış olduğumuz Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, turizmde yeni bir alternatif oluşturdu. Bununla birlikte unuttuğumuz yayla kültürünü yeninden canlandırma imkanı bulduk. Şimdi bu alternatifi daha da büyütüp yeni mekanlarla sektöre yeni alanlar kazandırmak istiyoruz" dedi.

Denizli'nin yayla turizminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Denizli bu anlamda gerek doğasıyla, gerekse hava şartlarıyla yayla turizmine hitap edecek çok güzel alanlara sahip. Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'na yaptığımız yatırımın bize geri dönüşü gayet olumlu oldu. Her hafta binlerce vatandaşımız 1400 metre rakımdaki ormanlık alanda gönlünce vakit geçiriyor. Şimdi Kefe Yaylası projemizde de aynı güzellikleri ortaya çıkartacağız. Vatandaşlarımız yine doğa ile iç içe olacak" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!