Denizli'de yağışlı mevsim yüz güldürdü

Güncelleme Tarihi:

Denizlide yağışlı mevsim yüz güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 12:42

DENİZLİ'de aralık ve ocak aylarında etkili soğuk hava dalgasıyla birlikte gelen yoğun yağmur ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, baraj ve göletlerdeki su miktarında ise önemli artışa yol açtı. Denizli'nin içme suyu ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranları yüzde 98'e kadar yükseldi. En fazla doluluk oranı ise yüzde 98 ile Cindere Barajı'nda yaşandı.

Haberin Devamı

Devlet Su İşleri Aydın Bölge ve Denizli Şube Müdürlüğü uzmanları, Denizli'de bulunan 8 baraj ve gölette yapılan ölçümler sonunda su rezervlerinin önemli ölçüde arttığı belirledi. Su miktarındaki en fazla artış ise Buldan'ın Yenicekent Mahallesi'nde bulunan ve tarımsal sulamada büyük önem taşıyan Cindere Barajı'nda yaşandı. Cindere Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 98 olarak gerçekleşti. İl merkezinde bulunan Gökpınar Barajı'nda ise doluluk oranı yüzde 50 olarak ölçüldü.


Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada son 50 yılın ocak ayı yağış ortalamasının metrekareye 90 kilogram iken, bu yıl ocak ayında metrekareye 160.9 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Açıklamada, yağışların sonucu olarak sulama sezonunun ardından 8 baraj ve göletteki su depolama hacminin 167 milyon metreküp artarak 774 milyon 400 bin metreküpe ulaştığı vurgulandı. Yağışlar sonucu doluluk oranları Adıgüzeller Barajı'nda yüzde 47'ye, Adıgüzel 2'de yüzde 88'e, Cindere'de yüzde 98'e, Işıklı'da yüzde 30'a, Yenidere Barajı'nda yüzde 58'e, Gökpınar'da yüzde 50'ye, Beylerli Göleti'nde yüzde 67'ye ve Tavas Akyar Göleti'nde yüzde 11'e ulaştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!