Denizli'de botun alabora olması

Güncelleme Tarihi:

Denizlide botun alabora olması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 12:56

- Kayıp pilotun çalışma arkadaşları ve yakınları olay yerine gelerek Menderes Nehri'nin kenarındaki sazlıklarda arama çalışmalarına katıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ (AA) - Sarayköy ilçesindeki iki gün önce Büyük Menderes Nehri'nde botun alabora olması sonucu kaybolan Kara Pilot Üsteğmen Burak İz'i arama çalışmaları sürüyor.

Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Ege Ordu Komutanlığı'na bağlı bir helikopterin katıldığı arama çalışmaları devam ederken, kayıp pilotun akrabaları nehrin kenarındaki sazlıklarda arama çalışmalarına katıldı.

Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun da bu sabah olay bölgesine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Alabora olan bottan kurtulan İz'in arkadaşı, Tuğgeneral Uzun'a, "Kardeşim 'tüfeği at, yüz abi' dedi. Onun elinde tüfek vardı. İlk çarptığımızda 'panik yapmayın' dedi, 4-5 dakika ağaca asılı kaldık, tutunduk, sakince bekledik" şeklinde olayı anlattı.

Haberin Devamı

Sarayköy ilçesinde ördek avlamak için Büyük Menderes Nehri'ne açılan 4 kişinin bulunduğu bot, alabora olmuştu. Bottaki İsmail, Özgür ve Önder Kaval kardeşler yüzerek kıyıya ulaşırken, 4. Kara Havacılık Alayı'nda helikopter pilotu olarak görev yaptığı ve yıllık izin nedeniyle memleketi Denizli'ye geldiği öğrenilen Kara Pilot Üsteğmen Burak İz, akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!