Denizli Büyükşehir'den Çanakkale ve Bursa gezisi

Güncelleme Tarihi:

Denizli Büyükşehirden Çanakkale ve Bursa gezisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2017 13:18

Denizli Büyükşehir'den Çanakkale ve Bursa gezisi

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki 50- 75 yaş arası vatandaşları, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale ile tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi bulunan Bursa'ya götürecek.

Ücretsiz ve haftada 2 gün olacak şekilde 2018 yılı sonuna kadar sürecek geziye başvurmak isteyen vatandaşlar Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin www.denizli.bel.tr resmi internet sitesinden ve Anafartalar, Atalar, Kayıhan, Aktepe, Gökpınar, Fatih, Sevindik Sosyal Etkinlik Merkezleri'nden başvurularını yapabilecek. Gezi için son başvuruların 30 Eylül 2017 olduğu ifade edilirken, başvuruların belirlenen sayıdan fazla olması durumunda gidecek kişiler, yapılacak kurayla belirlenecek.

Gezinin ilk durağı Bursa olacak. Bursa'da tarihi yerler gezildikten sonra Çanakkale'ye hareket edilecek. Çanakkale ve Erdek'de konaklandıktan sonra gezinin ikinci gününde, Lapseki'den feribotla Gelibolu yarım adasına geçilecek. Gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Anıt, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, Simülasyon Gösterimi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek. Eceabat'tan Çanakkale'ye dönüşün ardından Truva Antik Kenti ziyaret edilerek Denizli'ye geri dönüş yapılacak.

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bursa ve Çanakkale'nin Türk tarihi bakımından ayrı bir önemi olduğunu belirterek, bu iki şehre tarihi ve kültürel gezi düzenlenmesi konusunda vatandaşlardan büyük talep aldıklarını söyledi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!