Denetim kararı kavga çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Denetim kararı kavga çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 01:27

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde EGO ve ASKİ personelinin denetimine yönelik alınan bir karar, tartışma yarattı. CHP’liler, otobüs şoförlerinin denetlenmesi gerekçesiyle, yolculara da ‘ahlak denetimi’ yapılacağını öne sürdü.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Cuma günkü oturumunda alınan bir karar, ortalığı karıştırdı. EGO ve ASKİ personelinin yaptığı işleri kontrol etmek için denetmen atanmasına ilişkin başkanlık yazısı, mecliste sert tartışmalara yol açtı. CHP’liler EGO personelinin denetlenmesi sırasında, otobüs ve metrolarda yolculara da ‘ahlak denetimi’ yapılacağını öne sürdü.

‘EDEPSİZLİK’ TARTIŞMASI

Konuyla ilgili söz alan CHP Meclis Üyesi İsa Hayırlı’nın, “Otobüslerde el ele tutuşanları mı denetleyeceksiniz” sorusu üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Ali İhsan Ölmez tepki göstererek, “Siyasi anlamda bu anlayışa mahkum etmek edepsizliktir” dedi. CHP’li Fazıl Güleken de “Edepsiz lafını iade ediyoruz” yanıtını verdi. Ölmez ise, “Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun, bu meclisten böyle bir karar çıktı mı bugüne kadar” derken, Çatak ise “Çok ciddi bir yanlış yapıldı, böyle bir yetki ve denetim görevi verilemez. Ahlak zabıtalığı yapılamaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBE

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın da yazılı açıklama yaparak, şunları söyledi:
“AKP zihniyetinin halkın yaşam alanlarına getirdiği kısıtlamalarının bir başka şekilde, halkın seyahat özgürlüğüne darbe vurulması Melih Gökçek’in eliyle uygulanacaktır. Metroda daha önce sürücüler tarafından başlatılan, gençlere “Ahlaki oturun’ uyarılarına bu kez Melih Gökçek’in resmi uygulamasıyla EGO Otobüslerinde güya şikayetler üzerine alınan bir tedbir olarak açıklanan vatandaşın denetlenmesi başlatılacaktır.”

AKILLI KART 5 TL

Öte yandan mecliste ayrıca Başkent toplu taşımında 1 Ocak’tan itibaren uygulanmaya başlanacak olan akıllı kart öğrenci ücretinin 2014’te de 5 TL olması kararlaştırıldı. Otobüs, Metro ve Ankaray’a binişlerde kullanılacak olan Ankarakart’ta 31 Aralık tarihine kadar öğrenci ücreti 5 TL olarak belirlenmişti. Bu tarih sonrasına kalan öğrenciler bandrol ücreti ödemek zorunda kalacaklardı. Ancak, mecliste alınan yeni karar ile öğrenciler, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren de kartlarını sadece 5 TL ödeyerek alabilecekler.

USULSÜZ KAZILARA CEZA

Meclis’te Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Müeyyideler Yönetmeliği’ne yönelik de bir karar alındı. Meclis’e gelen raporda, kurallara uyulmadığının tespit edildiği bulvar, cadde veya sokak için her yıl Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nce belirlenen cezai bedelin uygulandığı hatırlatıldı. Raporda, 1 Ocak 2014 tarihinden geçerli olmak üzere bu bedelin bin TL olarak tahsil edilmesi de oy birliği kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!