Demokrasi nöbetinde asker uğurlaması

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi nöbetinde asker uğurlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 13:13

Demokrasi nöbetinde asker uğurlaması

Haberin Devamı

 

AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da devam eden demokrasi nöbetinde asker adaylarına uğurlama töreni yapıldı.
Afyonkarahisar'da 15 Temmuz darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor. Dün Eğitim- Bir- Sen Kadınlar Kolu tarafından düzenlenen nöbette Kuran okundu, ardından toplu namaz kılındı. Şiir okunması ve konuşmalarla devam eden programda asker uğurlama töreni de yapıldı. Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda protokol üyeleri tarafından asker adaylarına Kuran ve Türk bayrağı hediye edildi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, askere gidecek gençlere kazasız belasız geri dönmeleri temennisinde bulunurken, "Kısa süre sonra o şerefli üniformayı, o şerefli postalları giyerek vatani görevinizi yapacaksınız. Yani annelerimizin tabiriyle kınalı kuzu olacaksınız. Bizler istiyoruz ve diliyoruz ki nasıl sizleri dualarla gönderiyorsak, yine inşallah aynı neşe ve sağlık, afiyet içerisinde karşılamayı Allah bizlere nasip etsin" dedi.
Vali Aziz Yıldırım da "Bu gece tam bir demokrasi meydanı oldu. Hepinize hizmet götürmeye çalışan İl Genel Meclisi burada toplantı yaptı. Gerçek bir toplantı yaptı. Yine bu gece asker adaylarımızı, kınalı kuzularımızı vatan hizmeti için peygamber ocağına gönderiyoruz. İnşallah dualarla davulla zurnayla yine hepsini karşılayacağız. Genç askerlerimize tavsiyem askerlik zor değil, burada nöbete alıştınız. Askere de gittiğiniz zaman bir tek kıyafetiniz değişecek. Burada demokrasi için, özgürlük için, milli irade için hep birlikte nöbet tutuyoruz. Hepinizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!