Datça’da Sahile İzmarit Atanlara İlginç Mesaj

Güncelleme Tarihi:

Datça’da Sahile İzmarit Atanlara İlginç Mesaj
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 13:01

DATÇA SAHİLLERİNDEKİ İZMARİTLERİ TOPLADILAR

Datça’da sahil ve kumsalların temiz kalması amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlar öncülüğünde ‘sahilime izmarit atma’ etkinliği düzenlendi. Etkinlik ilk olarak Datça Belediyesi, Hava Radar Mevzi Komutanlığı DAÇEV (Datça Turizm Derneği) ile çok sayıda kurum ve kuruluşun destekleri Datça Kumluk Plajı’nda gerçekleştirildi.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı sahillerde izmarit toplama etkinliğine Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça Hava Radar Mevzi Komutanı Erdal Maviş, DAÇEV Derneği Başkanı Zehra Karaman katıldı.
Datça Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar sahilde denize giren tatilcilerin şaşkın bakışları arasında kumlar üzerinde bulunan sigara izmaritlerini toplayarak sahillere izmarit atmayın mesajı verdi.
Sahillerden toplanan sigara izmaritleri Cumhuriyet Meydanı’na getirilerek burada plastik bidonlara doldurularak vatandaşların görmeleri için bırakıldı.
Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar “Sahillerimizin temiz kalması için başlattığımız etkinlikle denize giren vatandaşlarımızın sigaralarını söndürdükten sonra sahillere atmamaları için onların yanında temizlik yaparak onlara örnek olmaya çalıştık. Onlar bizim yaptığımız temizliğin ne anlama geldiğini biliyorlar. Umarım bundan sonra izmaritlerini sahillere atmazlar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!