Dahileri keşfedecek

Güncelleme Tarihi:

Dahileri keşfedecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2013 00:00

Türkiye’de üstün zekalı çocukları keşfetmek için yetkili bir kurum olmadığını belirten Erdal Kirazoğlu, “Biz bu çocukları bulacak ve eğitim imkanı sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Özel yetenekli çocuklar keşfetmek ve onlara iyi bir eğitim imkanı sağlamak için kurulan Türkiye Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler Eğitim Kültür Sağlık Vakfı, Ankara’nın dahi çocuklarını bulacak. Vakıf Başkanı Erdal Kirazoğlu, “Türkiye’de üstün zekası tanısı koyabilecek bir kurum yok. 26 Mayıs Pazar günü TOOB’da yapacağımız testle evlerinizde bulunan küçük dehaları keşfedecek ve onlara burslu eğitim imkanı sağlayacağız” diye konuştu.

BİR KUŞAK KAYBETTİK

Türkiye’de bir kuşağın bilinçsizlik nedeniyle kaybedildiğini kaydeden Kirazoğlu şunları söyledi: “Aileler süper zekalı çocukları genelde hiperaktif zannederek, şüphe üzerine psikoloğa götürür. Ancak bunun ardından tanı konulabilirse konulur. Biz artık yeni nesilleri kaybetmemek için bilinç oluşturmak istiyoruz.

Haberin Devamı

BURS İMKANI VERECEĞİZ

Aileler bize başvuracak, biz çocukları uzmanlar eşliğinde tespit edeceğiz. Tespit aşaması kolay ancak imkan sunmak önemli. Biz kurma aşamasını tamamladığımız Türkiye’nin ilk ve tek üstün zekalılar vakıf okulunda, bu öğrencilere yeteneklerine göre burslu okuma imkanı vereceğiz.

ENDERUN İYİ BİR ÖRNEK

Bir toplumda üstün zekalı insanlar o toplumun yüzde 2-3’ü kadarını oluşturur. Onları doğru yönlendirmek ve ülkeye artı değer kazandımasını sağlamak gerekir. Bunun en güzel örneğini Osmanlı zamanında Enderun okulları vermiştir. Zeki öğrencileri alarak bu çocukları en şaşaalı dönemlerimizde yönetici olarak tayin etmişlerdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!