Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tablo hediye etmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğana tablo hediye etmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2015 11:21

- Kütahya'da infaz koruma memuru olarak çalışan bir kişi, Erdoğan ile merhum annesinin fotoğrafından esinlendiği ahşap yakma resmine çevresinden olumlu tepkiler alınca bu sanata daha fazla ilgi duymaya başladı - İnfaz koruma memuru Gülmez: "Kısmet olursa Sayın Cumhurbaşkanımıza bu resmi takdim etmek isterim. Annesine Allah gani gani rahmet eylesin. Annesini hatırlatan bir duygusal resim olabilir. İnşallah Cumhurbaşkanımız kabul eder"

Haberin Devamı

KÜTAHYA (AA) - HADİ ŞENGÜL - Kütahya'da, hobi amacıyla yaklaşık 1,5 yıldır kimseden yardım almadan ahşap yakma tekniğiyle eserler üreten gardiyan Veli Gülmez'in 30'a yakın tablosu arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın annesiyle fotoğrafından esinlendiği çalışması da yer alıyor.

Şimdiye kadar 7 sergi açan Gülmez, Erdoğan'a söz konusu tablosunu hediye etmek istiyor.

Gülmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ahşap yakma tekniğiyle uğraşmaya yaklaşık 1,5 yıl önce başladığını söyledi.

Amatörce yaptığı eserler için 7 sergi açtığını belirten Gülmez, "Ahşap yakma sanatı, normal resim sanatlarından biraz farklıdır. Sonuçta yakma usulüyle yapıldığı için yakma sanatı olarak kabul edilir. Emek, insanların farklı arzuları sonucu ortaya çıkıyor. Bende de yıllar sonra bir anda ortaya çıktı. Elimden geldiğince de evimde amatörce bir şeyler yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gülmez, ilk çalışmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile annesi merhum Tenzile Erdoğan'ın fotoğrafından esinlendiğini anlattı.

Bu eseri için çevresinden olumlu tepkiler aldığını vurgulayan Gülmez, "Kısmet olursa Sayın Cumhurbaşkanımıza bu resmi takdim etmek isterim. Annesine Allah gani gani rahmet eylesin. Annesini hatırlatan bir duygusal resim olabilir. İnşallah Cumhurbaşkanımız kabul eder" ifadesini kullandı.

Ahşap yapma sanatının dışında maket camilerin de dikkatini çektiğini anlatan Gülmez, şöyle konuştu:

"Birkaç tane de onlardan yaptım. Bunların yanı sıra Eyfel Kulesi yapmıştım. Çok kadim bir dostuma hediye ettim. Sonuçta elimden geldiği kadarıyla güzel bir şeyler çıkarmaya çalışıyorum. Cami maketleri yapılırken en küçük hatayı kabul etmeyen bir uğraş. Benim gayem, güzel ve hoş cami figürleri çıkarmak istiyorum. İzmit'te yaşadığım bir olayın üzüntüsü beni bu resim olayına sürükledi. İçimdeki üzüntüleri, acıları kabullenemediğim bazı gerçekleri bu sanatı yaparak atmaya çalıştım. Bunu yaparken bünyemdeki sıkıntıları bir nebze de olsa atmaya başladım. Benim için değişik bir durum oldu. Bir de ben duygusal olduğum için yaşadığım olaylar insanları farklı yönlere de sürükleyebilir. Ama çok şükür memurluğumun dışında evimde resimle uğraşarak bunları atmaya çalıştım, benim için de güzel bir hobi oldu. Bu artık benim için vazgeçilmez bir uğraş oldu. Evimde kendi imkanlarımla bir şeyler yapmaya çalışıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!