ÇOMÜ Kütüphanesi'ne 1002 bin kitap bağışı

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ Kütüphanesine 1002 bin kitap bağışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 12:11

ÇOMÜ Kütüphanesi'ne 1002 bin kitap bağışı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) kütüphanesine, Arnavutluk Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) tarafından 1002 kitap bağışı yapıldı.

ÇOMÜ Kütüphanesi'ne kitap bağışları devam ediyor. Bu kapsamda Arnavutluk Geleceğin Alternatif Vakfı tarafından kütüphaneye, Türkçe, Arnavutça, Boşnakça, Sırpça eserlerden oluşan 1002 kitap bağışlandı. Ardından ALSAR Başkanı Mehdi Gurra ve öğrenciler, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ile bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ALSAR Başkanı Mehdi Gurra'ya, ÇOMÜ Kütüphanesi'ne yaptıkları kitap bağışı nedeniyle teşekkür etti. ÇOMÜ'nün uluslararası bir üniversite haline geldiğini, bunun için yoğun çaba harcadıklarını belirten Rektör Prof. Yücel Acer, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gittikçe uluslararası bir üniversite haline geliyor. Bu çok yoğun bir çaba gerektiriyor ve 2.5 yıldır üniversitemizin daha uluslararası bir üniversite olması için biz bu çabayı harcıyoruz. Uluslararası bir üniversite olmanın önemli unsurlarından biri burada daha fazla sayıda uluslararası öğrencimizin olması ve farklı ülkelerden gelmiş öğrencilerimizin Türk öğrencilerle birlikte eğitim öğretim görüyor olması. Böylelikle yabancı öğrencilerimiz Türkiye'yi, Türk insanını tanıyor" dedi.

ÇOMÜ Kütüphanesi'ndeki kaynak sayısını artırmayı baştan beri esas hedeflerden birisi yaptıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Acer, "Bu anlamada 2.5 yıl önce söylediğim gibi sadece kitaplara değil kitapların yanı sıra artık dijital kaynaklara da büyük önem vermemiz lazım. Memnuniyetle görüyoruz ki son 2.5 yıl içerisinde kütüphanemize 34 bin yeni kitap, 123 bin civarında da dijital kaynak kazandırmışız. Artık üniversitemiz kütüphanesi günümüze uygun dijital kaynakları daha gelişmiş bir üniversite kütüphanesi haline geliyor" diye konuştu.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!