Çodam Öğrencileri THK Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Çodam Öğrencileri THK Üniversitesi’ni Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 10:38

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi’nin (ÇODAM) Model Uçak Atölyesi öğrencileri Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi ve Müzesi’ni ziyaret ederek hem günümüz uçaklarını hem de kullanımdan kalkan eski uçakları görüp inceleme fırsatını yakaladılar.
Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) işbirliği ile yürütülen atölye çalışmalarına katılan öğrenciler, THK Üniversitesi’nde kendileri için hazırlanan sunumu izledikten sonra üniversiteyi ve uçak ambarlarını gezdiler. Halen kullanımda olan uçakları yakından görme ve bu uçaklara binme imkanını bulan çocuklar, acil kullanım için tasarlanan ambulans helikopteri, yangın söndürme helikopteri ve taksi helikopterine de büyük ilgi gösterdiler. Pilotluk eğitimi, uçak ve helikopterin kullanımı, üniversitenin bölümleri gibi merak ettikleri birçok sorunun yanıtını kendilerine eşlik eden pilot ve öğretim görevlilerine yöneltebilen öğrenciler, uçakların kalkış ve iniş anlarını tanık olmanın heyecanını da yaşadılar.
MÜZEDE TARİHE BİR YOLCULUK
Günümüz uçakları hakkında aldıkları bilgilerin ardından çocuklar THK Müzesi’ne giderek kullanımdan kalkan eski uçakları görüp inceleme şansını da buldular. Eski savaş uçakları ve tek motorlu küçük yolcu uçaklarını incelerken, yeni ve eski uçaklar arasındaki teknoloji ve dizayn farkını da gözlemleyebilen öğrenciler, kendileri için hazırlanmış uçaklara binerken eğlenceli dakikalar geçirdiler.
Gezinin sonunda öğrenciler kendilerine bu hizmeti sunan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkürlerini iletirken, atölye eğitmeni pilot Mert Sülünbaz da küçük yaştan itibaren alınan pilotluk eğitimi ve uçaklarla tanıştırılmanın yetiştirilecek gelecek nesil pilotları için taşıdığı öneme dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!