Çocukların hayal gücü gelişiyor

Güncelleme Tarihi:

Çocukların hayal gücü gelişiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 00:00

23 Nisan etkinlikleri kapsamında bir haftadır faaliyetlerine devam eden çocuklar Yeni-mahale’de, Cumhuriyet Parkı’nı boyayarak yeteneklerini geliştirme fırsatı buldular.

23 Nisan etkinlikleri dolayısıyla bir haftadır birbirinden güzel etkinliklere imza atan Yenimahalle Belediyesi bu kez de ilginç olduğu kadar renkli bir proje ile çocuklara özgürce boyayabilecekleri bir park hediye etti. Ressamların yerlere çizdiği çizgi film karakterlerini boyayan çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Ergazi İlköğretim Okulu ve TSK Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri neşe içinde güzel bir gün geçirdiler.

Görsel eğitim çok önemli

Yaşar,“Görsel eğitimin önemini hep vurguluyorum. Resim çizen ya da diğer sanat dalları ile uğraşan çocukların hayal dünyaları daha geniş olur. Ve bu çocuklar sosyal hayatta da başarılı olurlar. Çocuklara sosyal sorumluluk bilincinin aşılanması için aileler ve öğretmenlerle birlikte yerel yönetimler de üzerine düşeni yapmalı” diye konuştu. Bu etkinliklerle çocuklara 23 Nisan’ı bayram tadında yaşatmak istediklerini söyleyen Başkan “Dünyaca ünlü grupların gösterileri, çocuk tiyatroları ve diğer etkinlikleri Yenimahalleli çocuklarla buluşturduk. Bu etkinliklerimiz hız kesmeden devam edecek” dedi.

Fırçalar ellerinden düşmedi

Ressamlar ve öğretmenlerin eşliğinde Nasrettin Hoca’dan Şirinlere kadar birçok karaktere renk veren çocuklar, şarkılarla da gönüllerince dans ettiler. Kendi bayramlarında özgürlüğü yaşayan çocuklar saatlerce boya yapıp öğrendikleri şiirleri okuyarak düzenlenen etkinliğe renk kattılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!