Çocuklardan büyüklere kocaman bir ders

Güncelleme Tarihi:

Çocuklardan büyüklere kocaman bir ders
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 00:00

Ankaralı çocuklar yarın Eymir’de doğa için yürüyecek. Birçok ülke ile aynı anda benzer faaliyetlerin yapılacağı etkinlikte çocuklar, yaklaşan tehlike atmosferdeki karbondioksit oranına dikkat çekecek. Yürüyüş yarın saat 11.00’da başlayacak.

Küresel ısınmanın tahminlerden daha hızlı ilerlemesi, çocukları harekete geçirdi. Atmosferdeki karbondioksit oranının milyonda 350’yi aşmasının tehlikeli sonuçlarını olduğuna dikkat çekmek isteyen çocuklar, yarın Eymir’de doğa yürüyüşü yapacak.

Etkinliği düzenleyen “Önce Çocuklar”dan Okul ve Aile Danışmanı Nuran Kansu, yaklaşan tehlikeye dikkat çekmek istediklerini belirterek, “Dünyaca ünlü bilim adamlarının, yazarların ve girişimcilerin bu önemli hayati konuya tüm dünyanın dikkatini çekmek için oluşturduğu organizasyonda çocuklar da Ankara’dan bir etkinlikle yer alıyor” dedi.

“İklim Değişikliği Hareketi” için çeşitli bilgilendirmeler yaptıklarını söyleyen Kansu, anaokullarından tam destek aldıklarını, çocukların bununla ilgili çalışmaya başladığını ifade etti. Projeyle ilgili en çok da Ankara esnafından destek almaktan mutlu olduklarını belirten Kansu, el ilanlarının yanı sıra oluşturdukları bloglardan da vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Yürüyüş, yarın saat 11’de Eymir Gölü’ne giden TRT yolunun bitimindeki otoparkta başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!