Çocuklar tarımsal üretimi yakından tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar tarımsal üretimi yakından tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 14:53

Çocuklar tarımsal üretimi yakından tanıdı

Haberin Devamı

MANİSA Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Lider Tarım Çocuk Kampı kapsamında çocuklara, tarladan sofraya kadar gıda üretimindeki tüm hijyenik aşamalar ve bir gıda alınırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konuları uygulamalı olarak anlatıldı.
Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü ziyaret eden Lider Çocuk Tarım Kampı öğrencilerine Müdürlük faaliyetleri ve görevleri hakkında bilgiler verildi. 1-3 Haziran 2016 tarihleri arasında ilkokul 4'üncü sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen kampta çocuklara eğitim verildi. Fatih Vefik Kitapçıgil İlkokulu'ndan 20 öğrenciye kamp süresince çiçek ve baklagil ekimi uygulamalı olarak gösterilirken organik solucan gübresi üreten Ekosol Farm İdari İşler Müdürü Yakup Canik tarafından tüm çocuklara Ekosol Kids Çocuk Serası hediye edildi. Uygulamalı olarak fasulye ve nohut dikimi gösterilen çocukların gıda, tarım ve hayvancılık konularında bilinçlenmeleri sağlandı. İl Müdürlüğü bahçesinde bir çiçeğin nasıl dikildiğini çocuklara göstererek eğitime başladıklarını ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, çocuklara hem görsel hem de uygulamalı eğitimler verdiklerini açıkladı.
2016 yılının 'Uluslararası Bakliyat Yılı' olduğunu açıklayan Çebi, "Öğrencilerimize bakliyat tohumlarını ve ekimini gösterdik. Bu kampta tarladan sofraya kadar gıda üretimindeki tüm hijyenik aşamalar, bir gıda alınırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konularından çocuklarımızı bilgilendirdik. Sürdürülebilir ve güvenilir tarımın nasıl olduğunu hem pratik hem de teorik olarak öğretmeye çalıştık. Çocuklarımıza organik solucan gübresi üreten bir firmamızın dağıttığı mini seralarla nasıl ekim yapıldığı uygulamalı olarak gösterildi" dedi.
Kampa katıldıkları için çok mutlu olduklarını, keyifli vakit geçirerek, yeni yerler gördüklerini söyleyen öğrenciler, bu imkanı sağlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile İl Müdürlüğü'ne teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam etmesini istedi.
Lider Çocuk Tarım Kampı katılım sağlayan tüm çocuklara sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA,(DHA)

Fotoğraf

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!