Çocuklar eski oyunları öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar eski oyunları öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 18:17

Çocuklar eski oyunları öğreniyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nde çocuklar geleneksel oyunları oynayarak güzel bir gün geçirdi.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şenlikte çocuklar, çeşitli oyunlar oynayarak güzel vakit geçirdi. Şehir Mahmut Coşkunsu Ortaokulu Spor Salonu'nda Geleneksel Çocuk Oyunları Muğla İl Temsilcisi Şaban Erdoğan'dan eğitim alan 51 farklı branş öğretmeni geleneksel oyunları öğrenmeye başladı. Öğretmenler 3 gün süren eğitimlerle, sek sek, kaleli yakan top, mendil kapmaca, koşmalı üç taş (KÜT) ve tombik oyunlarının kurallarını öğrendi. Öğretmenler, kuralları ile oyunları pekiştirmek için kendi aralarında oynayarak, çocukluk günlerine döndü.

AMAÇ ÇOCUKLARIN EĞLENMESİ

Beden eğitimi öğretmenleri okullarda takım oluşturdu. Düzenlenen turnuvalar sonunda, çocuklar final karşılaşması yaptı. Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ebru Önder, "Bu şenlik ile ilgili çok kapsamlı bir çalışma yaptık. Önce hakem ve öğretmen arkadaşlar için seminer düzenlendi. Muğla'dan gelen bir öğretmen arkadaşımızdan seminer aldık ve bu konuda belgelerimizi aldık. Daha önceden düzenliyorduk ama o çok amatörce oluyordu bu defa çok iyi hazırlandık. Beden eğitimi öğretmenlerinden oluşan 24 hakem görev alıyor.  Her ortaokul 3'er oyun ile katılıyor, ilkokullar da tombik oyununa katılıyor. Yaklaşık 500 oyuncu var. Amacımız çocukların eğlenmesi" dedi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!