Çocuk Meclisi üyeleri LÖSEV Köyü'nde

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Meclisi üyeleri LÖSEV Köyünde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 11:55

Çocuk Meclisi üyeleri LÖSEV Köyü'nde

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyesi 30 çocuk, Lösemili Çocuklar Köyü'nü ziyaret etti. Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) çalışmalarını daha yakından görmek amacıyla yapılan ziyarette çocuklar, ilk olarak LÖSEV tanıtım filmini izledi, vakıf kuruluş ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu öğrenen çocuklar, köyde lösemili çocuklar ve aileleri için tamamen ücretsiz ve gönüllülük anlayışıyla sürdürülen tedavi, eğitim ve barınma hizmetleri hakkında bilgi edindiler. Ailelerinden uzakta eğitimlerini ve tedavilerini sürdüren çocukların yaşadığı LÖSEV Köyü içindeki oyun odasını, örnek evleri, organik üretim yapılan mini çiftliği gezen meclis üyeleri, ayrıca ilk Lösemili Çocuklar Hastanesi ve LÖSEV Okulu hakkında da yeni bilgiler öğrendiler. Çocuklar, 'doğru ve sağlıklı beslenme' konulu bir seminere de katılarak, beslenme hataları, paketlenmiş ve katkı maddeli ürünlere dikkat etmelerine yönelik bilgi aldılar.
Çocuk Meclisi üyeleri, Lösemi tedavisinde dünyada da öncü bir yer edinen ve Birleşmiş Milletler tarafından 'Özel Danışmanlık Statüsüne' seçilen LÖSEV'e ve tüm gönüllü kurum, kuruluş, kişilere, emek ve katkı sağlayan herkese, çocukların iyileşmesine yönelik çabalarından dolayı teşekkür ederek köyden ayrıldılar.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!