Çocuk gözüyle İnsan Hakları

Güncelleme Tarihi:

Çocuk gözüyle İnsan Hakları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 11:14

Çocuk gözüyle İnsan Hakları

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- KEÇİÖREN Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi ve Göçmen Hizmetleri Merkezi, Üstün Zekalı Ve Yetenekli Çocuklar Derneği, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi iş birliği ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi konferans salonunda 'Hakkım Var! Çocuk Gözüyle İnsan Hakları' programı gerçekleştirildi.

Keçiören'deki eğitim gören 4. sınıf öğrencileri ve Keçiören'de yaşayan göçmen çocukların katıldığı programda bir konuşma yapan AYBÜ Rektör Yardımcısı Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Uşan, farklı kültürlerden çocuklarla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. AYBÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Sambur ise “Hakta Çocuk Çocukta Hakö konulu konuşmasında genelde insan, özelde çocuk haklarından bahsederken, İçişleri Baklanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden Psikolog Arzu Çalışkan Sarı programa katılan göçmen çocuklara dil ve içerik yönünden özel olarak tasarlanmış “MUYUö eğitim setlerini hediye etti.

Üstün Zekalı Ve Yetenekli Çocuklar Derneği Liderlik Akademisi eski Öğrencisi Av. Rümeysa Kalın da, dezavantajlı grupta yer alan çocukların desteklenmesi ve sahip oldukları haklara ulaşma konusunda devletin gösterdiği çabalar üzerinde durdu. Ayrıca lise yıllarında yer aldığı liderlik kampının kendisine katkılarını ve orada katıldığı faaliyetlerin hayatına yön verecek düzeyde değerli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından ÜZYEÇDE - ÇODAM Ritim Topluluğu salondaki misafirleri coştururken, Yaratıcı Drama Atölyesi Öğrencileri 'Çocuk Deyip Geçme Haklarımı Yemeö'diyerek çocuk haklarını vurgulayan kurgusunu kendilerinin hazırladığı canlandırmaları sergilediler. Programda ayrıca Resim Atölyesi öğrencilerinin hazırladığı “Haklarımö adlı resimler de büyük beğeni topladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!